keskiviikko 28. elokuuta 2013

Lehtikaali-pinaatti-fetajuusto piiiraaakkkaaaa

Olen usein miettinyt, että mitä tarkoittaa lohturuoka? :D Mutta eilen jouduin käymään Helvetissä Idän Helmessä, sillä kodissani asuva Lapsi on kohta vaatteeton. Ikuisuuteen asti jatkuvan Rempan takia parkkiksia ei meinaa löytyä, hiki valuu, lamput loistaa suoraan silmiin, ihmiset kävelee liian hitaasti ja mitä helvettiä ne siellä HENGAILEE, eiks niillä ole mitään tekemistä?! ja seisovat tiellä kun yrität jotain katsoa, lapset kirkuu, itkee ja huutaa "lähdetään jo!!!" (teki mieli yhtyä kuoroon, niin just, LÄHTEKÄÄ JO!!!) ja itsellesi et saa ostaa mitään. Eli hyvin, hyvin tylsää. Hikistä ja raivostuttavaa. :D

Joten ei ihmekään, että koko automatkan kotiin, vatsan kurniessa, mietin mitä sitä sitten keksisi illalliseksi. Onkohan se tämä lähestyvä syksy vai mikä, mutta teki mieli tehdä piirakkaa. Ja sinne sekaan mahdollisimman paljon kaikkea, ja tietenkin fetajuustoa! Näin syntyi siis pitkästä aikaa oikein onnistunut kasvispiirakka! Lohturuokaa? :)
 


piirakkaa

Pohja:
2dl kaurajauhoja
2 dl spelttijauhoja
200g huoneenlämpöistä voita
2 tl paprikajauhetta
1 tl kuivattua basilikaa
Tilkka vettä tarvittaessa

Täyte:

150g lehtikaalia
300g pinaattia
1 punasipuli
2 rkl aurinkokuivattua tomaattia
200g fetaa
2 kananmunaa
1 prk soijakermaa (tai mitä ikinä käytätkään)
Suolaa, pippuria



-          Nypi voi jauhojen joukkoon, lisää mausteet ja tarvittaessa vesi
-          Voitele sopiva vuoka ja painele taikina vuokaan. Pistele hieman haarukalla ja paista uunissa (175C) noin 5 minuuttia
-          Huuhtele tarkasti lehtikaali ja pinaatti (sieltä kun yleensä lehtien käppyröistä löytyy joku innokas mato matala tai tero toukka)
-          Hienonna vihreät ja silppua sipuli
-          Sekoita kananmunat, kerma, feta ja hieman suolaa ja pippuria
-          Lisää tomaatit
-          Paista hetken pannulla sipulia ja lehtivihreitä jotta ne hieman pehmenevät
-          Sekoita kaikki ja kaada vuokaan
-          Paista 175 asteessa noin 35 minuuttia


ja se oli niin hyvää

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti