torstai 17. heinäkuuta 2014

Appelsiini-suklaakakku upposi Äitienpäivänä :)


Appelsiini-suklaakakku!

Pohja:
200g taloussuklaata
200g voita
4 kananmunaa
3 dl fariinisokeria
4 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1,5 dl vehnäjauhoja

Tahna:
2 appelsiinin raastettu kuori
1,5 dl appelsiinin mehua
1,5 dl sokeria
2 kananmunaa
2 keltuaista
2 rkl Maizenaa
50g voita

Täyte:
100g taloussuklaata
100g tuorejuustoa
1 tl vaniljasokeria
2 dl vispikermaa

Kuorrutus:
250g matitosuklaata
100g voita
100g tuorejuustoa

Voitele kakkuvuoka. Sulata suklaa ja voi kattilassa, jäähdytä. Vatkaan kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä suklaa-voiseos muna-sokerivaahtoon.

Siivilöi kaakaojauhe ja leivinjauhe jauhojen sekaan ja lisää kevyesti käännellen taikinaan. Levitä taikina tasaisesti vuokaan ja paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 45 min ja jäähdytä kokonaan.

Valmista tahna, eli pese ja raasta appelsiinit ja purista niiden mehut kattilaan. Lisää myös kuoret, sokeri, munat, keltuaisiet ja Maizena. Kuumenna koko ajan hämmennellen kiehumispisteeseen, kunnes seos on sakeaa. Nosta liedeltä ja jatka sekoittamista pari minuuttia. Sekoita paloiteltu voi joukkoon ja jäähdytä.

Tee täyte, eli sulata suklaa ja jäähdytä. Sekoita tuorejuusto ja vaniljasokeri pehmeäksi tahnaksi ja vaahdta kerma pehmeäksi vaahdoksi. Yhdistä suklaasula, tuorejuusto ja kermavaahto vatkaimella.

Sulata kuorrutuksen suklaa. Sekoita voi ja tuorejuusto tasaiseksi vatkaimella. Lisää seokseensula suklaa koko ajan vatkaten ja jatka kunnes suklaakreemi on kuohkeaa. Nosta hetkeksi kylmään viilenemään.

Leikkaa kakku kolmeen kerrokseen. 


Levitä alimmalla pohjalle kerros appelsiinitahnaa ja sen päälle suklaatäytettä, nosta toinen kerros päälle ja täytä se samalla tavalla. Nosta kakkuun kansi päälle ja levitä sille kuorrutus haluamallasi tavalla joko levittäen tai pursottimella ja koristele.



Kakkupohjan voi leipoa valmiiksi etukäteen ja säilyttää pakkasessa. Tällöin säästät ainakin yhden näistä kaikista sähläysvaiheista itse valmistuspäivänä :)







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti