torstai 3. huhtikuuta 2014

Leipää aprikoosilla ja pähkinöillä

Kyseessä on siis vuokaleipä. Onko se tylsää? Mene ja tiedä, ihanan helppoa se ainakin on. 
 



2 leipää:

5 dl maitoa (tai soijamaitoa tai puolet ja puolet, mitä nyt kaapista löytyy)
25g tuorehiivaa (tai 1 ps kuivahiivaa)
5 dl ruisjauhoja
5 dl grahamjauhoja
1 dl silputtuja kuivattuja aprikooseja
1 dl karkeasti rouhittuja pähkinöitä (hasselpähkinää, saksanpähkinää)
1,5-2 tl suolaa

Kuumenna neste kädenlämpöiseksi ja sekoita kulhossa joukkoon hiiva. Lisää ruisjauhot ja anna Kitchen Aidin pyöriä jokunen minuutti. Lisää grahamjauhot ja pyöritä noin 5 min. Lisää taikinaan aprikoosit, pähkinät ja suola. Pyöritä vielä hetki, kunnes taikina on kimmoisaa. Peitä taikina liinalla ja kohota noin tunnin.

Kumoa jauhotetulle alustalle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Laita leivinpaperia vuokaleipävuokiin tai voitele ne öljyllä. Muotoile taikinasta 2 tankoa ja nosta ne vuokiin, ripottele päälle hieman jauhoja. Viillä terävällä veitsellä leipiin viillot ja kohota peitettynä vielä 45min.

Kuumenna uuni 250 asteeseen, paista leipiä keskitasolla 5 min. Heitä uunin pohjalle vettä ja sulje luukku, näin leivän kuoresta tulee hieman rapeampi. Laske sitten lämpötila 200 asteeseen ja paista 25 min. Kumoa ritilälle jäähtymään. 

Toimii.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti