Ohjeesta tulee 2 leipää, mutta ole aivan huoleti - ne menevät kyllä :)
2,5 dl vettä
25g tuorehiivaa
1,5 tl suolaa
5 dl oman maun mukaan eri jauhoja
0,5 dl rypsiöljyä
0,5 dl pellavansiemeniä
0,5 dl auringonkukansiemeniä
0,5 dl kurpitsansiemeniä
0,5 dl seesaminsiemeniä
1 dl kauraleseitä
1 dl porkkanaraastetta
2 tl hunajaa
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgcTruJK306Pb7ejJ0BfEmBmH2m-_M9Csg2McFZkBGucbLJdrVgCxVfy3GrQdgx7jNQTOaEYwuyq5q6M50C9xPaSY0AQ8NZFQXTFGPTbTT83rBuznuuAs9f7SFVf82NlUEFgiJCDJQfPsX1/s1600/WP_20140423_012%5B1%5D.jpg)
- Liuota hiiva kädenlämöiseen veteen, sekoita kaikki aineet puuhaarukalla tasaiseksi
- Peitä taikina liinalla ja kohota liinan alla noin puoli tuntia
- Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja jaa se kahteen osaan, leivo taikinapaloista pyöreät leivät
- Nosta leivät uunipellille ja kohota vielä liinan alla noin puoli tuntia
- Paista leipiä 250 asteessa uunin alatasolla ensin 10min, alenna lämpö 200 asteeseen ja paista vielä 20min
- Kopauta leipien pohjaa, jos kuuluu kumea ääni, leivät ovat valmiit
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti