lauantai 12. lokakuuta 2013

Uutus Nyhet! Pakurikahvia ja Mungpapu fettucineä!

Kävin pitkästä aikaa Ruohonjuuressa. Emmä nyt osta mitään, ei me tarvita mitään, ei tässä nyt aleta mitään shoppailemaan. No kun ongelmahan on se, että vaikka menisin pelkkää maitoa kaupasta ostamaan - tulen aina ulos raahaten vähintään yhtä kassillista ruokaa ja muuta tarpeellista. Olin siis todella yllättynyt kun kävelin ulos ovesta ja olin taas haalinut koriin hirveät määrät kaikenlaista. 

No mutta kun siellä oli kaikkea siistiä, uutta!! 



PAKURIKAHVI:
"Honduran low-acid organic coffee mixed with wild chaga. A powerful & anti-oxidant rich combination for body, mind and soul."

Pakurikääpä: http://fi.wikipedia.org/wiki/Pakurik%C3%A4%C3%A4p%C3%A4

"Mikä olisi luonnollisempaa, kuin yhdistää pakuri - yksi vanhimmista superfoodeista maapallolla ja joka löytyy luonnollisesti pohjoisella maaperällä lehtipuumetsissä - kahviin, jota juodaan meillä pohjoisessa eniten maapallolla per henkilö. [no onko niin ihmeellistä kun täällä on niin hanurista asua ;)] Hondurasilainen vatsaystävällinen ja vähempihappoinen erikoiskahvi, johon on sekoitettu tuplauutettua ja terveyttä edistävää pakuria. Tästä syntyy voimakas ja antioksidanttirikas yhdistelmä." 

Mullehan ei tarvitse kuin vilauttaa sanoja terveyttä edistävää tai antioksidantti, niin olen myyty. (Pesuaineissa sama efekti jos mainitaan syväpuhdistava.) Jos tämän vielä voi yhdistää juomaan, jota ilman ei elämässä ole mitään tarkoitusta, niin se on selvä peli. Itse en ole niiiiin kovin tumman kahvin ystävä, mutta toki kahvi saa mielellään olla tummapaahtoa. Tämä sopii ilmeisesti myös hyvin espressoksi, joten olen laittanut tätä ja Presidentin tummapaahtoa 50/50, voisi varmaan olla vielä enemmän "laimennettu" sekoitus. 

Mausta ei ehkä heti hokaa sitä pakuria (??tosin en edes tiedä miltä sen kuuluisi maistua??) vaan kahvi maistuu tummapaahdolle with a twist. Ihan on hyvänmakuista kahvia ja meillä sitä on nyt keitetty vklp aamuisin. Ja taas voi taputtaa itseään olalle, että kuinka tässä aamutsufeja juodessa on vielä kaiken lisäksi jotenkin superfood-superhealty-superhippie.



mungpapu fettucine

Mungpapu fettucine: tehty luomu mungpavuista, ei mistään muusta. Luonnollisesti kuitu- ja proteiinirikas ja gluteeniton vaihtoehto perusspagulle. Kaiken lisäksi low carbia. 

Keitetään 6-8 min ja toimii samalla tavalla kuin mikä tahansa pasta, tässä tosin enemmän purtavaa - joka on aina hyvä asia. Me sekoitimme täällä (lähinnä lapsen takia) sekaan tavallista tagliatellea, ehkä mieskin oli ihan mielissään ;) Mungpapu fettucine oli oikein hyvää ja sopi varsin hyvin pasta-aterian pohjaksi! 




sori huono kuva


sori huono kuva 2

Kastike:
- iso kourallinen kuivattuja mustatorvisieniä (laita likoon veteen aiemmin)
- suolasieniä pari isoa kourallista
- pari kourallista jotain muuta sientä (meillä taisi nolosti mennä sekaan jotain tarjous-herkkareita...)
- 1 iso sipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- loraus soijakastiketta
- pippuria, jotain kuivattua yrttiä oman maun mukaan (esim salvia, kynteli, oregano tms)
- 2 purkkia soijakermaa
- 1 rkl spelttijauhoja
- iso pala aurajuustoa

Pilko ja paista kaikki sienet ja sipulit, lisää mausteet, ripottele sekaan jauhot ja paista nopeasti. Lisää kermat ja aurajuusto, anna porista hiljalleen niin kauan kunnes juusto on hieman sulanut ja kastikkeen koostumus on hyvä. Koristele kurpitsan- ja seesaminsiemenillä! 

Tästä tuli aika iso satsi ja söimmekin tätä pari päivää. Tosin ei haitannut yhtään, sillä se oli hyvää. mmm.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti