tiistai 2. syyskuuta 2014

Burgeria pöytään!





Kyllä elämään burgerit. Ja ne kuuluu tehdä itse. Tässä Hans Välimätön frendin Toni Rantalan ohje:


Burgerisämpylät (8 kpl):

100g huoneenlämpöistä voita
3 kananmunaa
15g hiivaa
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
4 dl jauhoja
1 keltuainen voiteluun
seesaminsiemeniä koristeluun




- Vatkaa hetken kananmunia kulhossa ja lämmitä seos mikrossa kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva joukkoon ja lisää sokeri + suola. Vaivaa jauhot sekaan osissa ja lisää voi nokare kerrallaan ja vaivaa koneella noin 10 min (käsin vartin, jaksaako kukaan? ;)). 
- Muotoile sämpylät ja nostata uunipellillä liinan alla tunnin.
- Voitele sämpylät keltuaisella, ripottele päälle siemenet ja paista 12 min 180 asteessa

lasten burgeri

lasten burgeri

isi teki kylkeen ite franduja

Hesarin mustapapupihvit (4 kpl)

1 tlk mustapapuja
1 sipuli
4 valkosipulinkynttä
öljyä paistamiseen
1 dl kaurahiutaleita
0,5 dl auringonkukansiemeniä
0,5 dl oliiviöljyä
1 rkl soijakastiketta
0,5 tl suolaa
1 pilkottu punainen chili
rouhittua mustapippuria
0,5 tl paprikaa, juustokuminaa ja jauhettua korianteria

- Kaada pavut siivilään ja huuhtele neste pois. Hienonna sipulit ja kuullota muutama minuutti. 
- Laita kulhoon pavut, sipulit, kaurahiutaleet, siemenet, öljy, soijakastike, suola ja muut mausteet ja aja sauvasekoittimella tasaiseksi. 
- Pyörittele öljytyillä käsillä taikinasta 4 palloa ja paina ne alustalla pihveiksi. Paista 200 asteisessa uunissa 15 min (voit vielä heittää grillin kautta tulemaan). 

Koko setin saisi mielellään tarjoilla mökin terassilla Sol-oluen kera. Ensi kesänä sitten :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti