torstai 17. heinäkuuta 2014

Kesäviikonlopun aamiaisykköset


 
Voisarvet (12 kpl):

125g voita
50g hiivaa
2,5 dl maitoa
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
7-8 dl vehnäjauhoja

voiteluun: 1 kananmuna + siemeniä

Sulata voi ja anna sen jäähtyä.
Murenna hiiva kulhoon ja lämmitä maito noin 37 asteiseksi. Liuota hiiva ensin pieneen määrään maitoa ja lisää sitten loput.
Lisää voi, suola, sokeri ja suurin osa jauhoista. Vaivaa taikina notkeaksi ja anna kohota liinan alla noin 20 min.
Nosta taikina jauhotetulle alustalle ja vaivaa hieman. Jaa kahdeksi palaksi ja kauli palat pyöreiksi levyiksi (n 40cm halkaisijaltaan). Leikkaa levyistä kuusi samankokoista kolmiota ja rullaa kolmiot sarviksi leveästä reunasta alkaen. Muista laittaa saumat alaspäin, niin etteivät sarvet aukea paistaessa.
Nosta sarvet uunipellille ja muotoile tarvittaessa hieman kaarelle. Kohota liinan alla 30min.
Kuumenna uuni 225 asteeseen ja voitele sarvet vatkatulla kananmunalla ja ripottele halutessasi esim unikonsiemeniä päälle. Paista alemmalla tasolla noin 12-15 minuuttia ja jähhdytä sen jälkeen ritilällä.

Parhaimmillaanhan nämä ovat suoraan uunista, mutta pakkasen ja pikalämmityksen jälkeen maistuu aivan yhtä hyvälle! :)





Gloria lehdessä oli jossain vaiheessa aamiaismysli nimikkeellä "Taivaallinen Granola". Näin amatöörinä en itse oikeastaan näe mitään eroa "granolan" ja "myslin" välillä :D Ehkä "taivaallisuus" tässä "granolassa" johtuu sellaisesta luksuksesta kuin SUKLAA. Miettikää, suklaata aamupalalle ;) Hauska vaihtelu perusmyslille ja onhan se suklaa siellä ihan kiva - Mies oli sitä mieltä ettei sovi, on ihan turhake. Mitä olet mieltä? :)


Glorian Taivaallinen Granola:

3 dl kaurahiutaleita ja 3 dl quinoahiutaleita (ohjeessa 6 dl kaurahiutaleita)
3 rkl kookoshiutaleita (koska innnnhoan kookosta, jätin nämä pois)
3 dl rouhittuja pähkinöitä
0,5 dl rypsiöljyä
0,5 dl vaahterasiirappia (tai ihan mitä vaan siirappia, minulla ei takuulla ollut juuri tätä kaapissa)
1 dl kuivattuja karpaloita
1 dl rouhittua tummaa suklaata

Laita hiutaleet, pähkinät, öljy ja siirappi kulhoon, sekoita hyvin. Kumoa seos uunipellille (luonnollisesti paprut väliin) ja paahda 150 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, meidän uunilla 3x8min + 1x5min ja seoksen pöyhentämiset väliin. 

Lisää jäähtyneeseen seokseen suklaa ja karpalot - nyt kesällä hyvä säilyttää viileämmässä :) Huomasin yhtenä aamuna kuinka suklaa oli hieman sulanut purkin reunoille - täysi "talvi yllätti autoilijat" tilanne. :)










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti