keskiviikko 18. syyskuuta 2013

Ja sitten söimme linssikeittoa kuukauden...

I hate to sound like a broken record, mutta Lapsen ollessa kipeä, Marttailu nousee vallan uusiin sfääreihin. Jotenkin tuntuu, että Pepin hullutellessa telkkarissa ja Lapsen hoilottaessa heikkona "...dee ee inttee illaa, ja haa ju aapaa häst oo viillaa...tjolahoppsannhejjj..." aikaa on tuhat kertaa enemmän kuin normaalisti. Täytyy siis leipoa! Keittää! Pilkkoa! Paistaa! Suunnitella, ihistellä, plärätä ruokaohjeita ja -blogeja ja antaa Kitchen Aidin taas pitkästä aikaa laulaa.

Tein megakattilallisen linssikeittoa. Sitä tuli niin paljon, ja oli niin hyvää, että tehkää ihmiset perässä. 


eväs-ortexeja matkalla pakkaseen


Öljyä
2 isoa sipulia silputtuna
5 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 rkl paprikajauhetta
1 tl juustokuminaa
1-2 tl jotain muita mausteita, esim intialaista maustesekoitusta tms
1 iso paprika
Oman maun mukaan keittojuureksia, esim porkkanaa, perunaa, selleriä, palsternakkaa
2 ploa tomaattimurskaa (Bionan)
1,5l vettä
3 kasvisliemikuutiota tai Chef du fondia
2 laakerinlehteä
4dl punaisia linssejä (huuhtele ensin)
snadisti vielä suolaa + iso loraus sitruunamehua


1. Kuullota reilussa lorauksessa öljyä sipuli, valkosipuli ja mausteet
2. Kuori ja silppua keittojuurekset, kuutioi paprika ja lisää ne sekä tomaattimurska kattilaan
3. Anna kiehahtaa
4. Lisää vesi, liemikuutiot/fondi, laakerinlehdet ja linssit
5. Anna kiehua 1-1,5h hiljalleen
6. Tarkista lopuksi suola ja maku, keiton kuuluu olla vahvan makuista





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti