Tein megakattilallisen linssikeittoa. Sitä tuli niin paljon, ja oli niin hyvää, että tehkää ihmiset perässä.
eväs-ortexeja matkalla pakkaseen |
Öljyä
2 isoa sipulia silputtuna
5 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 rkl paprikajauhetta
1 tl juustokuminaa
1-2 tl jotain muita mausteita, esim intialaista maustesekoitusta tms
1 iso paprika
Oman maun mukaan keittojuureksia, esim porkkanaa, perunaa, selleriä, palsternakkaa
2 ploa tomaattimurskaa (Bionan)
1,5l vettä
3 kasvisliemikuutiota tai Chef du fondia
2 laakerinlehteä
4dl punaisia linssejä (huuhtele ensin)
snadisti vielä suolaa + iso loraus sitruunamehua
1. Kuullota reilussa lorauksessa öljyä sipuli, valkosipuli ja mausteet
2. Kuori ja silppua keittojuurekset, kuutioi paprika ja lisää ne sekä tomaattimurska kattilaan
3. Anna kiehahtaa
4. Lisää vesi, liemikuutiot/fondi, laakerinlehdet ja linssit
5. Anna kiehua 1-1,5h hiljalleen
6. Tarkista lopuksi suola ja maku, keiton kuuluu olla vahvan makuista
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti