torstai 12. syyskuuta 2013

Quinoapuuroa ja Gillian McKeithPelottavan näköinen täti, vai kuinka?
  Moni varmasti tunnistaa Olet mitä syöt-sarjan terveysintoilijan Gillian McKeithin. Rakastan näitä ”Ennen elin pelkällä sipsillä ja limulla – nyt syön palkokasveja ja quinoaa”-ohjelmia, pyörittelen silmiäni kotisohvalla ja avaudun Miehelle kuinka on ”aivan kä-si-tt-äää-määä-tön-täää, että joku oikeesti niinku vetää tollasia määriä fizzydrinks and crisps”. Tunnen itseni Todella Terveellisesti Eläväksi Yksilöksi ja paukuttelen henkseleitäni, että täällä sitä ollaan vallan jo kaikki nämä vuodet syöty näitä palkokasveja. 

Vuosien varrella olen jostain syystä tykästynyt edellä mainitun ohjelman ärsyttävään kuivanmaanoravaan ravintoasiantuntijaan Gillian McKeithiin. Pidän siitä, että hän on pieni ja kovaääninen, suoraan mielipiteitään laukova, toiminnan täti ja hyvän ravinnon suurlähettiläs. Pieni Skottilainen Nainen kyllä ärsyttää osittain edelleen, mutta eikö se juuri ole koko homman ydin? ;) (TJEU: ne mummojumpat)

Tiedä sitten olenko kuitenkin nähnyt vain osan ohjelmista, sillä mielestäni ihan joka jaksoon osuu aamupalana tarjottava Quinoapuuro :D Gillian ihastelee ravintoarvoja ja proteiinimäärää ja Limu&Sipsi haukkoo henkeään kauhusta ja yökkäilee, että ikinä en ole puuroa syönyt, enkä syö. Etenkään tota moskaa.

Vaikka en ehkä olekaan kaikista tyypillisin Suomalainen Syöjä: eli tämä perinteinen joka aamu pitäisi saada kaurapuuroa ja kahvia, niin mielestäni itse puurossa ei ole mitään vikaa. Maailman suurin hoaxi on kuitenkin se, että puuro pitäisi pitkään kylläisenä. Myös siksi minua kiehtoo tämä proteiinirikas puuro. Löysin Ekolosta (http://www.ekolo.fi/) pussin quinoahiutaleita, mutta käsitykseni mukaan puuroa voisi keittää myös ihan tavallisesta quinoasta. Hiutaleet kannattaa btw säilyttää kylmässä.

Puurosta tuli ihan puuron näköistä ja oloista, maku on kermainen ja maukas – huudahdinkin yllättyneenä Miehelle ”HEI TÄÄ QUINOAPUUROHAN ON IHAN KIPEEN HYVÄÄ!” Eli suosittelen! Nälkä pysyy ensimmäisen testiaamun jälkeen poissa paremmin kuin peruspuuron avuin.
Tai sitten olin vain psyykannut itseäni tarpeeksi - you go figure or try it.


http://fi.wikipedia.org/wiki/Kvinoa

1 dl vettä
2 dl soijamaitoa
Suolaa oman maun mukaan
1 dl quinoahiutaleitaSyö esim marjojen kanssa

Kiehauta vesi, lisää maito, suola ja hiutaleet – anna muhia noin 20min.

Toinen vaihtoehto on tämä de lux-versio:


1 dl vettä
2 dl soijamaitoa
Suolaa oman maun mukaan
1 dl quinoahiutaleita
1 pieni banaani
paahdettuja manteleita, juoksevaa hunajaa, marjoja


Kiehauta vesi, lisää maito, suola ja hiutaleet – anna muhia noin 15 min. Lisää banaani ja sekoita, anna muhia vielä 5min. Tarjoile paahdettujen manteleiden ja tuoreiden (tai pakkasesta sulatettujen ;)) marjojen kanssa.
kyllä se puuro siellä mansikkamehun alla on


Tässä vielä huvin vuoksi ”Giltsun” nettisivut, käykää kurkkaamassa, on kyllä värikästä ;) http://www.gillianmckeith.info/


 

1 kommentti:

  1. No, nyt täytyy minunkin alkaa quinoapuuron keittoon, kun kerta hiutaleetkin kaapista löytyvät. En vain ole saanut aikaiseksi. Kun se kaurapuurokin harvakseltaan tehtynä on oikeasti tosi hyvää.

    VastaaPoista