Joten ei ihmekään, että koko automatkan kotiin, vatsan kurniessa, mietin mitä sitä sitten keksisi illalliseksi. Onkohan se tämä lähestyvä syksy vai mikä, mutta teki mieli tehdä piirakkaa. Ja sinne sekaan mahdollisimman paljon kaikkea, ja tietenkin fetajuustoa! Näin syntyi siis pitkästä aikaa oikein onnistunut kasvispiirakka! Lohturuokaa? :)
piirakkaa |
Pohja:
2dl kaurajauhoja
2 dl spelttijauhoja
200g huoneenlämpöistä voita
2 tl paprikajauhetta
1 tl kuivattua basilikaa
Tilkka vettä tarvittaessa
Täyte:
150g lehtikaalia
300g pinaattia
1 punasipuli
2 rkl aurinkokuivattua tomaattia
200g fetaa
2 kananmunaa
1 prk soijakermaa (tai mitä ikinä käytätkään)
Suolaa, pippuria
- Nypi voi jauhojen joukkoon, lisää mausteet ja tarvittaessa vesi
- Voitele sopiva vuoka ja painele taikina vuokaan. Pistele hieman haarukalla ja paista uunissa (175C) noin 5 minuuttia
- Huuhtele tarkasti lehtikaali ja pinaatti (sieltä kun yleensä lehtien käppyröistä löytyy joku innokas mato matala tai tero toukka)
- Hienonna vihreät ja silppua sipuli
- Sekoita kananmunat, kerma, feta ja hieman suolaa ja pippuria
- Lisää tomaatit
- Paista hetken pannulla sipulia ja lehtivihreitä jotta ne hieman pehmenevät
- Sekoita kaikki ja kaada vuokaan
- Paista 175 asteessa noin 35 minuuttia
ja se oli niin hyvää |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti