Mä en kyllä nyt yhtään käsitä miten tässä näin kävi - mutta loma on loppuslut. Tai siis huomennahan se virallinen viimeinen lomapäivä on, mutta kuitenkin. Koska olen täysin
Kävin viikolla hakemassa "Laajasalon Luomuimmasta Kaupasta" :), eli uudehkosta Saaremme Puodista (tsekkaa https://www.facebook.com/saaremmepuoti?fref=ts) viikkotilaukseni ja ostin samalla pari rasiallista karviaisia.
Ja kappas, HS:n Ruokatorstai houkutteli heti testaamaan!!
Karviais-toscapiirakka
Pohja:
175g huoneenlämpöistä voita
1,5 dl sokeria
2 kananmunaa
1,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
100g mantelijauhetta
1 sitruunan raastettu kuori
Täyte:
6 dl karviaisia (nämä tulee "perkaa", eli nipsauttaa ne pyrstöt irti - käytä tähän mummo/lapsityövoimaa)
Kuorrutus:
75g voita
1,5 dl sokeria
100g mantelilastuja (tai jos teet niin kuin minä, eli et yhtään tsekkaa kaupassa pussin kokoa, niin laitat sen 50g ja sekin on ihan jees)
- pingota leivinpapru irtopohjaisen kakkuvuokaan
- uuni päälle 200C
- raasta sitruunan kuori
- sekoita vehnäjauho, mantelijauhe, sitruunankuori ja leivinjauhe
- vatkaa voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi, lisää munat yksitellen samalla vatkaten
- sekoita jauhoseos taikinaan
- levitä vuokaan, paista 20min kunnes pinta saa väriä
- ota kakku uunista ja ripottele peratut karviaiset kakun päälle, paista vielä 10min
- tee kuorrutus: sokeri ja voi kattilaan ja kiehauta. Sekoita kunnes sokeri on sulanut, ota kattila liedeltä. Lisää mantelilastut ja sekoita. Jos kuorrutus on liian paksua (minun oli), lisää tilkka vettä ja sekoita
- ota kakku uunista ja levitä kuorrutus kakun päälle (esim ihan lusikalla)
- paista vielä 20min, kunnes kuorrutus on kauniin kullanruskea
- tarjoile esim vaniljakastikkeen tai löysästi vatkatun (ja sokerilla maustetun) kermavaahdon kanssa
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti