perjantai 9. elokuuta 2013

Viimeisen lomapäivän kunniaksi!


Mä en kyllä nyt yhtään käsitä miten tässä näin kävi - mutta loma on loppuslut. Tai siis huomennahan se virallinen viimeinen lomapäivä on, mutta kuitenkin. Koska olen täysin rappiolla blogimielessä leiponut loman aikana vaikka mitä, updeitattavaa on paljon. Aloitan siis oikeasta päästä, eli tästä päivästä ja onnistuneesta kahvittelusta. 

Kävin viikolla hakemassa "Laajasalon Luomuimmasta Kaupasta" :), eli uudehkosta Saaremme Puodista (tsekkaa https://www.facebook.com/saaremmepuoti?fref=ts) viikkotilaukseni ja ostin samalla pari rasiallista karviaisia. 




Ja kappas, HS:n Ruokatorstai houkutteli heti testaamaan!!


Karviais-toscapiirakka

Pohja:
175g huoneenlämpöistä voita
1,5 dl sokeria
2 kananmunaa
1,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
100g mantelijauhetta
1 sitruunan raastettu kuori

Täyte: 
6 dl karviaisia (nämä tulee "perkaa", eli nipsauttaa ne pyrstöt irti - käytä tähän mummo/lapsityövoimaa)

Kuorrutus:
75g voita
1,5 dl sokeria
100g mantelilastuja (tai jos teet niin kuin minä, eli et yhtään tsekkaa kaupassa pussin kokoa, niin laitat sen 50g ja sekin on ihan jees)

- pingota leivinpapru irtopohjaisen kakkuvuokaan
- uuni päälle 200C
- raasta sitruunan kuori
- sekoita vehnäjauho, mantelijauhe, sitruunankuori ja leivinjauhe
- vatkaa voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi, lisää munat yksitellen samalla vatkaten
- sekoita jauhoseos taikinaan
- levitä vuokaan, paista 20min kunnes pinta saa väriä
- ota kakku uunista ja ripottele peratut karviaiset kakun päälle, paista vielä 10min
- tee kuorrutus: sokeri ja voi kattilaan ja kiehauta. Sekoita kunnes sokeri on sulanut, ota kattila liedeltä. Lisää mantelilastut ja sekoita. Jos kuorrutus on liian paksua (minun oli), lisää tilkka vettä ja sekoita
- ota kakku uunista ja levitä kuorrutus kakun päälle (esim ihan lusikalla)
- paista vielä 20min, kunnes kuorrutus on kauniin kullanruskea
- tarjoile esim vaniljakastikkeen tai löysästi vatkatun (ja sokerilla maustetun) kermavaahdon kanssa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti