torstai 22. elokuuta 2013

Poutakesän pienmeijeriOn niin hienoa, että nykyään on tarjolla näitä itse tehtyjä tuotteita. Kuka olisi uskonut, että tässä ValioIngman-maassa joku alkaisi itse tekemään JÄÄTELÖÄ? Ei ole kovin vaikea päätellä mihin vähäiset roponi mieluummin laitan :) Pienelle yritykselle, joka tekee itse jäätelöä rakkaudella, hyvistä ja tuoreista raaka-aineista ja ilman ihan sitä samaa J-Ä-R-K-Y-T-T-Ä-V-Ä-Ä Ben&Jerry-määrää sokeria. Don't get me wrong, olen ollut suuri B&J-fani, mutta nyt kun tarjolla on myös näitä MUITAKIN herkkupurkkeja, minun ei ole vaikea valita kumman purkin sieltä altaasta nostan :) Michaela ja Esa Poutanen ovat Poutakesän Pienmeijerin perustajat Loimaalta. Sain eilen mahdollisuuden maistella heidän jädemakujaan - mm juuri tästä ruokapiireilyssä on kyse! Ikävä kyllä mansikkamaku oli jäänyt pois, joten OI VOI, minulla oli VAIN 4:ää makua maistettavana. 

jädetorni  

Poutakesän jäätelöt tehdään hyvin aikein ilman turhia lisäaineita, pienissä erissä ja käsityöläisotteella. Tätä se on, kun italialaiset gelato-resetit ja suomalainen luonnonmukaisuus kohtaavat. Makuja on 9:Vaniljaa, suklaata, lakritsia, vadelmajogurttia, suolapähkinää, kahvia, mustaherukkaserbettia, banaaniserbettia ja sitruunasorbettia. 


Poutaset kertovat itse näin:

"Kiinnostuksemme laadukkaaseen suomalaiseen lähiruokaan ja etenkin luomuaineksien käyttöön synnytti muutama vuosi sitten ajatuksen oman yrityksen perustamisesta. Halusimme valmistaa luonnonmukaisia, puhtaita ja huippulaadukkaita jäätelöitä, juustoja, jogurtteja ynnä kaikkea muuta hyvää, ja asetimme uskomme siihen, että myös muutkin ovat nykypäivän Suomessa kiinnostuneita tällaisin periaattein ja menetelmin valmistetusta ruoasta. 

Opiskeltuamme aluksi laadukkaan pienmeijeritoiminnan salaisuuksia ja tutustuttuamme hyviin ja luotettaviin sopimusviljelijöihin, lähdimme käymään Italiassa. Siellä opimme lisää gelato-jäätelöistä, italialaisista juustoista sekä perinteisistä laaturesepteistä. Mukanamme toimme aidon italialaisen jäätelökoneen, joka on nyt pienmeijerimme keskus ja ylpeys. Sillä teimme kokeiluja tuotteiden valmistamisessa, kunnes niiden laatu täytti vaatimuksemme."
Tsekkaa lisätietoja täältä: http://www.poutakesa.fi/ 

Tuumasta toimeen, Lukkoseppä lähti sen enempää houkuttelematta testiraatiin mukaan. 


jäätelöä rivissä
 
And what do we think?
Suklaamaku toi heti mieleen lapsuuden ja Jacky makupalat! :) Maku ja koostumus oli täyteläinen, maistui kaakaolle, jäätelö oli sitä itseään. Testatuista mauista paras! Jatkoon.

Kahvijäätelö oli se maku jota odotin ja jolta odotin eniten. Hmmm... Kyllähän se tavallaan joo kahville maistui... mutta kuitenkin liian pliisu, täytyisi varmaan syödä suklaajäden kanssa yhdistettynä jotta "pääsisi oikeuksiinsa", eli toimisi samalla tavalla kuin kahvi ja konvehti. Lukkoseppä sanoi, että "sitä makua piti koko ajan hakemalla hakea, eikä se oikein löytynyt".

Tämä maku ei tässä taloudessa ikävä kyllä mennyt jatkoon.

Ah, sorbettia!! Mikäköhän siinäkin on, että sorbetti on niin hyvää?! Mielestäni tässä yhdistyi nimenomaan se sorbetillinen koostumus ;) ja rapaperin maku. Jostain syystä mieleen tuli myös suosikki mehujääni Päärynälipsi. Ja sehän ei ollut kuin positiivista :) Hyvää, raati rankkasi tämän kakkospaikalle. Ostaisin toiste!
Tätä makua Lukkoseppä odotti eniten. Itse en ole suuri rommirusinan ystävä (miksi niitä rusinoita pitää lykätä paikkoihin mihin ne ei kuulu; pullaan, jäätelöön tai mysliin????), mutta ajattelin, että koska olen nykyään niin vanha ja viisas niin ehkä tämäkin maku voittaisi sydämeni. 

Höh. Ei maistunut. Ei vaan toiminut. Lukkoseppä oli sitä mieltä, "ettei se ollut rommirusinaa, vaan rusinajätskiä". Yritys hyvä, muttei tarpeeksi hyvä. 
suklaa ja rommirusina

raparperisorbetti ja kahvijäätelö

Summa summarum: Haluan vielä maistaa mansikkaa ja mahdollisesti muita tarjolla olevia makuja. Neljästä mausta vain 2 läpäisi testin, eli esim verrattuna 3 kaveruksen jäätelöihin, maut olivat hienoinen pettymys. Edellä mainitut kun ovat NIIN mahtavia, kaikki, niin jotenkin oli odotukset super korkealla. Toki on ihan mahdollista, että näitä näkyy joskus toistekin meidän pakkasessa. Ensin nämä purkit pitää kuitenkin tyhjentää. No problem. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti