lauantai 10. elokuuta 2013

"Jos metsään haluat mennä nyt, niin...." Eiku siis tarkoitan Loviisaan ja Porvooseen :)

malmgård stuffPääsin vihdoin käymään Malmgårdissa (Loviisa). Olen käyttänyt sieltä hommattua Emmeriä (kutsutaan mm Italiassa Farroksi) riisin sijaan parisen vuotta ja olen kovin ihastunut siihen. Koska sattumoisin olin ns hoodeilla, oli minulla mahdollisuus käydä paikan päällä ihistelemässä. Emmer-hylly oli ikävä kyllä tyhjillään, mutta kun kysyimme, lupasi avulias puodin hengetär käydä pussittamassa sitä meille. Hän oli hieman huolissaan josko jaksaisimme odottaa, sillä "sitä pitää vähän käydä läpi...". Näissä puitteissa, todellakin! Otimme kahvit ja hypistelimme puodin tuotteita sillä aikaa. Mahtavaa palvelua!

Nettisivuilla kerrotaan Malmgårdista näin: 
"Malmgårdin kartano on erikoistunut luonnonmukaiseen viljelyyn sekä luomutuotteiden jalosta- miseen. Peltopinta-alaa on lähes 500 hehtaaria. Kartanolla harjoitetaan myös matkailua, olut- tuotantoa ja metsä- taloutta. Sähköenergia tuotetaan oman kosken vesivoimasta.

Malmgårdin kartanon pitkät perinteet ulottuvat aina 1600-luvulle asti. Siitä lähtien kartano on ollut Creutzin kreivillisen suvun omistuksessa. Panimon tuotteiden valmistuksessa käytetään kotimaista ohramallasta, kartanon omaa viljaa ja vesivoimaa sekä oman lähteen raikasta vettä. Tuloksena syntyy laaja valikoima lisäaineettomia ja suodattamattomia oluita."

Lisätietoja tästä kiehtovasta paikasta löydät täältä: http://malmgard.fi/
 

Ostin puodin tyhjäksi: emmeriä, jauhoja, öljyjä, yrttejä, hilloa, flunssahunajaa talvea varten, olutta, siideriä... Näillä eväillä mennään pitkään! (ja laskua maksetaan varmaan yhtä kauan...) Ihhhhhannaaaaa!!!!

** Emmervehnä (Triticum dicoccon) on niukkasatoinen vehnälaji, jota viljeltiin varsinkin maanviljelyn alkuaikoina. Eräillä seuduilla Etelä-Euroopassa sitä viljellään runsaasti edelleenkin. Nykyisin eniten viljelty vehnälaji, Triticum aestivum, on syntynyt emmervehnän ja erään Keski-Aasiassa kasvavan heinälajin risteytymänä. http://fi.wikipedia.org/wiki/Emmervehn%C3%A4  
 
***

Toinen pulju missä pitää käydä jos sillä suunnalla pyörii, on tietenkin Brunbergin makeistehdas! Porvoon Vanhassa Kaupungissa on myös pieni puoti, mutta siisteintä on käydä tehdasmyymälässä. Lisätietoja Brunbergistä täältä: http://www.brunberg.fi/


Nettisivut kertovat näin:

"Yli 140-vuotias Brunberg Oy on suomalaisten arvostama suklaatehdas, jonka tuotteiden täyteläiset maut ovat jättäneet jäljen yhä uusien ja uusien sukupolvien makutottumuksiin. Kasvustaan ja lukuisista kehitysaskelistaan huolimatta Brunberg on pysynyt hallitun pienenä makeistentekijänä, joka tehtaan modernista tuotantotekniikasta huolimatta on myös makeisten valmistamisen perinteet taitava käsityöläinen.

Reseptin tarkka noudattaminen tuntuu Brunberg Oy:n karamelleissa ihastuttavana makuna, joka jo ensi kosketuksella vie kielen mennessään. Brunbergin makeistehdas valmistaa tänä päivänä korkealaatuisia makeisia suklaan, toffeen, lakritsin ja marmeladin ystäville.

Brunbergin vanhin tuote on yli satavuotias Alku-kermatoffee, joka palauttaa monille mieleen lapsuuden ja mummolan. Ajan hammasta ja yhteiskunnallisia muutoksia uhmaten Alku on säilyttänyt asemansa Suomen markkinoilla. Perinteinen Alku on saanut rinnalleen viisi uutta Alku-makua: lakritsi, hedelmä, suklaa, kaneli ja sitruunalakritsi. Brunbergin tunnetuimpia makeisia ovat tryffelit ja Suukot, joista on tullut todellisia hittejä makeistuotteiden korkeaa laatua arvostavien keskuudessa."

Alla kuva saldosta. HUPPSSS!!!! :D  *Brunberg - Hyvää Porvoon mitalla*


                                        brunberg stuff


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti