keskiviikko 28. elokuuta 2013

Kesäkurpitsaleipä ja Kvinoa-kantarelli-halloumisalaatti

 
 Kesäkurpitsaleipä

1 dl pinjansiemeniä/kesäkurpitsansiemeniä
1 keskikokoinen kesäkurpitsa
1 dl oliiviöljyä
2,5 dl vettä
25g hiivaa
2tl merisuolaa
1 dl kaurahiutaleita
1 dl ruisleseitä
noin 6 dl spelttijauhoja



1.       Paahda siemenet kuivalla ja kuumalla pannulla, rouhi siemenet morttelissa/monitoimikoneessa karkeaksi, raasta kurpitsa

2.       Laita raaste lävikköön ja heitä sekaan hyppysellinen suolaa, sekoita ja ”itketä” vartti
3.       Kuumenna pannulla vähän öljyä ja paista raastetta kunnes loputkin nesteet haihtuvat
4.       Pingota vuokaan leivinpaperia
5.       Liota hiiva 37 asteiseen veteen, sekoita
6.       Lisää suola, kaurahiutaleet ja ruisleseet. Lisää siemenjauhe, kurpitsaraaste ja 2 dl jauhoista ja sekoita kunnolla
7.       Lisää loput öljystä ja vähitellen loput jauhoista
8.       Alusta taikinaa käsin ainakin 10min ja koneella noin 5min
9.       Laita taikina vuokaan ja anna kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi
10.   Pirskota päälle vettä ja paista leipää 200 asteisessa uunissa keskitasolla noin 40min







Kvinoa-kantarelli-halloumisalaatti


2 dl kvinoaa
¼ dl limettimehua
¼ dl oliiviöljyä
1 rkl sokeria
Ripaus suolaa ja mustapippuria
3dl kantarelleja
1 pkt halloumia
1 dl herneitä


-          Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan
-          Sekoita kastikkeen aineet keskenään ja lisää valutetun, lämpimän kvinoan joukkoon, anna maustua
-          Paista kantarelleja hetken, viipaloi halloumi ja paista juusto pannulla tai grillaa
-          Sekoita sienet, juusto ja herneet kvinoan joukkoon





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti