torstai 22. elokuuta 2013

Ei mitään piste-keittoa


 
soup de jour



Ystäväni Micko tekee hyvää ruokaa. Joten kun hän kertoi minulle tomaatti-aurakeitostaan, halusin testata sitä heti. Kaikenlaisia juustoja olen keittoihin heitellyt, mutta vielä en auraa tomaattikeittoon. Joillain teistä saattaa olla tomaattikeitosta sama "painonvartijat-trauma" kuin minulla kasvissosekeitosta ;), mutta ei hätää, tämä ei ole pisteitä nähnytkään. Lisäsin keittoon pikkasen omaa, mutta muuten noudatin ohjetta. 

Keitto on täynnä makuja ja täyttä tavaraa, pitää nälkää hyvin. Kylkeen vielä itse leivottua Oreganoleipää tai Cooquksen ruispatonkia, ja makuelämys on täydellinen.


Tomaatti-aurakeitto:

6 valkosipulinkynttä 
3 sipulia
2 pulloa Bionan paseerattua tomaattia tai 3 purkkia tomaattimurskaa
1 pullo vettä
ruukullinen oreganoa
ruukullinen basilikaa
ruukullinen persiljaa
1 rkl kuivattua timjamia
1 pkt Koskenlaskijaa
1 pkt Aurajuustoa
1 pkt kirsikkatomaatteja
suolaa, pippuria

Pilko sipulit ja kuullota kattilassa. Hienonna yrtit. Kaada sipulien sekaan paseerattu tomaatti ja sen verran vettä, että keittopohjan koostumus on mielestäsi hyvä. Heitä sekaan hienonnetut yrtit ja timjami, mausta vielä reilusti suolalla ja mustapippurilla. Keitä jokunen minuutti. Revi sekaan Koskenlaskija (kyllä, KOKO juusto!) sekä perään Aura. Pilko paketti kirsikkatomaatteja pieniksi paloiksi ja heitä sekaan. Voit vielä halutessasi ajaa keiton sileäksi sauvasekoittimella, mutta se ei ole mitenkään pakollista. Anna sitten muhia 10min ja tarjoile!



oreganoleipää


 Jälkkäriksi meillä tarjottiin uusia jäätelömakuja, mutta niistä myöhemmin lisää!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti