lauantai 10. elokuuta 2013

Kesän suosikkipullat

marjasarvet


Marjasarvet

Taikina:
2,5 dl maitoa
25g hiivaa
0,5 tl suolaa
1 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
noin 7,5 dl vehnäjauhoja
100g huoneenlämpöistä voita voiteluun

- lämmitä maito kädenlämpöiseksi, noin 37C tuorehiivan kanssa (42C kuivahiivan)
- murenna hiiva joukkoon, sekoittele, lisää suola, sokeri, kardemumma
- sekoita jauhot vähitellen ja vaivaa. Lisää lopuksi huoneenlämpöinen rasva
- vaivaa kunnes taikina irtoaa kulhosta ja on pehmeää (muistuttaa synnyttäneen naisen vatsakudosta)
- anna kohota lämpimässä ja vedottomassa paikassa liinan alla 30min

Täyte:
1 prk maustamatonta tuorejuustoa (ohjeen mukaan 1 prk mascarponejuustoa)
1 rkl rahkaa (ei kuulu orkkis ohjeeseen)
1 kananmuna
2 rkl sokeria (laitoin fariinisokeria)
2-4 dl pakastemarjoja (mustikoita, vadelmia, karpaloita)
1 kananmuna voiteluun
50g voita
1 dl sokeria


Jaa taikina kahteen osaan ja kauli palat ympyröiksi (halkaisija ohjeen mukaan noin 20cm, mutta kuka sitä osaa arvioida kädet taikinassa... tee vaan ne ympyrät...). Uuni päälle, 225C. Viipaloi taikina kuin piirakka, 8 palaan. Sekoita täyte ja jaa palojen päälle ja rullaa sarviksi leveästä päästä kärkeä kohti. Tämä vaatii hermoja, mutta älä lannistu jos täyte pursuaa yli äyräiden ja hermoa alkaa kiristää - minäkin onnistuin :D

Kohota sarvia leivinpaperoidulla pellillä 30min, voitele kananmunalla. Paista 15min. Sulata voi, voitele kuumat sarvet voisulalla ja pyöräytä sokerissa.

Toimii myös seuraavana päivänä :)


Rapsakat pähkinä-mariannekierteet


Taikina:
5 dl maitoa
50g hiivaa
1,5 tl suolaa
  2dl sokeria
1 rkl kardemummaa
noin 15 dl vehnäjauhoja
200g huoneenlämpöistä voita voiteluun

- lämmitä maito kädenlämpöiseksi, noin 37C tuorehiivan kanssa (42C kuivahiivan)
- murenna hiiva joukkoon, sekoittele, lisää suola, sokeri, kardemumma
- sekoita jauhot vähitellen ja vaivaa. Lisää lopuksi huoneenlämpöinen rasva.
- vaivaa kunnes taikina irtoaa kulhosta ja on pehmeää (muistuttaa synnyttäneen naisen vatsakudosta)
- anna kohota lämpimässä ja vedottomassa paikassa liinan alla 30min


Täyte:
75g voita 
70g hasselpähkinöitä
1 ps Mariannerouhetta
0,5 dl sokeria
1 kananmuna voiteluun

Sulata voi kattilassa, lisää kattilaan loput aineet (PAITSI MARIANNEROUHE!!) ja anna kiehua hiljalleen 15min. Kaada pähkinäseos vuokaan ja laita jääkaappiin tunniksi. Kauli taikina kahdeksi levyksi ja voitele levyt kananmunalla. Murra kovettuneesta pähkinälevystä murusia levyjen päälle ja levitä päälle Mariannerouhe. Leikkaa taikinalevyt suikaleiksi, paksuudeltaan noin 2cm. Pyöräytä suikaleita molemmista päistä eri suuntiin niin, että kierteet tulevat näkyviin. Anna kohota 15min ja voitele kananmunalla. Paista 225c asteessa noin 10min. 


Taikina:
2,5 dl maitoa
25g hiivaa
0,5 tl suolaa
1 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
noin 7,5 dl vehnäjauhoja
100g huoneenlämpöistä voita voiteluun

- lämmitä maito kädenlämpöiseksi, noin 37C tuorehiivan kanssa (42C kuivahiivan)
- murenna hiiva joukkoon, sekoittele, lisää suola, sokeri, kardemumma
- sekoita jauhot vähitellen ja vaivaa. Lisää lopuksi huoneenlämpöinen rasva.
- vaivaa kunnes taikina irtoaa kulhosta ja on pehmeää (muistuttaa synnyttäneen naisen vatsakudosta)
- anna kohota lämpimässä ja vedottomassa paikassa liinan alla 30min



rapsakat kierteet

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti