sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Voileipäkakku - tuo tylsääkin tylsempi kasarien kasari. Vai onko? ;)

Koko Suomi leipoo ohjelmassa oli yhdessä jaksossa yhtenä haasteena voileipäkakut. "ei jeeesuussss miten TYLSÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ", ajattelin. "Noh, pistäkääs nyt parastanne!" Ja niinhän ne tekivätkin, tulokset olivat aivan päätähuimaavat - mitä taideteoksia! Todella taitavaa porukkaa. Tajusin, että oli aika updeitata tietoni ja kokemukseni voileipäkakuista ja päätin vääntää lapsen synttäreille Valion mainostaman Tzatziki-voileipäkakun! Tässä tulos:


enemmän on enemmän


Kuten huomaatte, sekosin lisukkeissa eikä tuota oliiveista tehtyä III (symboloi siis lapsen ikää) edes erottanut sieltä. Mutta mielestäni nämä minipaprikat (jotka jatkuvasti putoilivat tarjoiluvadilta) olivat aivan mahtttava lisuke tähän ja nerokas oivallus. Taisin olla yksin tämän suhteen ;) En tiedä kuinka moni sen päivän aikana kysyi "Onko se siis salaatti?" :DD

Ohjeen löydät täältä: http://www.valio.fi/reseptit/tzatziki-voileipakakku/

Tästä viisastuneena tein seuraavan kerran eri version. Jätin pois kurkkusalaatin (täysin turha eikä edes sovi tähän??), laitoin puolet enemmän kurkkua, kaprista, valkosipulia - ja lisäksi 200g Patros fetaa. Ensimmäisen version pohja tehtiin REALista ja tämän toisen Reissumies Tummasta. Kumpaankin versioon laitoin koko pussin leipää, sillä muuten pohjasta olisi tullut mielestäni liian ohut. Sekaan ehdottomasti persiljaa!

kakun jauhelihainen pohja. ei vaan ruisleipäinen.

Molemmat kakut tein muuten agaragarista liivatteen sijaan, joten on sekin tullut testattua - "funkar bra" niin kuin ruotsalaiset sanovat. :) Valion sivuilla tästä ihan erillinen ohjeistus, yllättävä ja hyvä veto heiltä! (peukku)

Toisen koristelun jätin hieman yksinkertaisemmaksi ;) tässähän se:


oma versioni - fetainen voileipäkakku

Lopputulos: voileipäkakku ei ole lainkaan tylsä tarjoiltava ja nyt niitä täytyy vielä kehitellä lisää :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti