torstai 28. marraskuuta 2013

Karpalo-pekaanipähkinäkakkua & banaani-suklaakakkua, nam, nam!


leivo ja tee joku iloiseksi!

 
Jännetulehdus on syvältä. Enhän tavallaan olisi halunnutkaan käyttää oikeata kättä. Eikä sitä oikeastaan mihinkään (oikeakätisenä) tarvitsekaan. Aini, paitsi ihan kaikkeen. 

Vasemmalla kädellä kirjoittaminen kestää ihan liian kauan, tök, tök, eiku, virhe, back space, tök tök. Kiva kuitenkin, että pystyy jotain, sillä näin saa jotain täräytettyä tännekin. pakkopositiivisuutta Mies auttaa ystävällisesti leivontavimman saanutta avosiippansa ja nostaa vuoat uuniin ja uunista, rouhii suklaat ja pähkinät, jne. Kitchen Aid hoitaa taikinat. Ja voilà! I made cake!


kuivakakuksi oikein mehevä


Karpalo-pekaanipähkinäkakku

100g huoneenlämpöistä voita
1 dl ruokosokeria
1 tl vaniljasokeria
3 dl jogurttia (10%)
4 rkl appelsiinimehua
3,5 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
75g kuivattuja karpaloita
75g rouhittuja pekaanipähkinöitä


Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Pingota leivinpaperi valitsemaasi vuokaan. Vatkaa voi ja sokerit vaahdoksi. Sekoita joukkoon jogurtti ja mehu. Sekoita jauhoihin ruokasooda ja sekoita taikinaan. Kääntele sekaan karpalot ja pähkinät. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskiosassa noin tunnin. Tunnustele tikulla kypsyyttä. 


karpaloita ja pekaanipähkinää

pintakin ihan kaunis!



Banaani-suklaakakku

törkeän hyvää banaani-suklaakakkua

Etsin jonkun aikaa hyvältä kuulostavaa ohjetta, löysin kaikenlaista tylsää ja kaakaojauhe-kakkua, sekä yhden "Space cake" ohjeen, jota en ensin sellaiseksi edes tajunnut :D Hyppään nimittäin ruoka-&leivontaohjeissa yleensä heti ohjeen keskelle lukemaan mitä siellä tapahtuu. "...Kakkuun tarvitaan 4-5 banaania, runsas 1/2 dl öljyä ja 1/2 dl vaahterasiirappia ja n. 4 dl vehnäjauhoja. Banaanit ja öljysiirappiseos yhdistetään ja lisätään jauhot. Taikina saa olla miel uimmin paksua kuin juoksevaa, lisätään mausteita esim. kanelia, kardemummaa, vaniljaa ja muskottipähkinää....Taikinaan on paras lisätä hasis ennen jauhoja..." Herttinen!, ajattelin naivisti, nyt on käynyt jollain ihan pikkanen moga. Kunnes luin eteenpäin "...Mukaan sekoitettava hasis pitää paloitella ja jauhaa mahdollisimman hienoksi pulveriksi." Viimeistään tässä vaiheessa minullekin valkeni asian ydin.

Lopulta täydelliseltä vaikuttava ohje löytyi, ja sen nappasin "Ullan leipomuksia"-blogista, check it out!: http://ullanleipomukset.blogspot.fi/2013/10/banaanisuklaakakku.html
Eli kiitos Ullalle tästä ohjeesta :)


Lisäsin taikinaan muutaman ylijääneen Dumle-karkin ja kakun päälle samoin pari, muuten ohje täysin Ullan ja aivan TÖRKEEEEEEEEEEEEEEEEENN HYVÄÄ kakkua!!! 


Majvikin jauhoja kuinkas muuten


banaani-suklaakakkua

Ja koska työkaverit eivät ole nyt täällä meillä kotona syömässä näitä kakkuja ja leipuri itse on jo vetänyt överit, niin on mukava muistaa naapureita ja sukulaisia pikkupikkupaketeilla! :)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti