Kaltatut ruis-sekajauhosämpylät
1,5 dl ruisjauhoja
2 dl vettä
50g hiivaa
3 dl kädenlämpöistä vettä
1,5 dl ruisjauhoja
0,5 rkl suolaa
2 rkl rypsiöljyä
2 rkl vaaleaa siirappia
noin 5 dl sämpyläjauhoja
Kalttaus:
Kaada ruisjauhot kulhoon ja kiehauta vesi. Kaada vesi jauhojen päälle ja sekoita, peitä kannella. Anna tekeytyä noin 6-8h (minä annoin tekeytyä ihan koko yön...zzzz-zzzzz...).
Malmgård |
Liuota hiiva lämpimään veteen ja kaada seos kaltattujen jauhojen päälle, sekoita hyvin.
Lisää ruisjauhot, suola, öljy, siirappi ja sämpyläjauhot - vähän kerrallaan. Alusta taikina kimmoisaksi ja anna kohota liinan alla 45 min.
Vaivaa taikina hyvin ja pyöritä pötköksi. Leikkaa noin 14 palaa ja pyörittele sämpylöiksi. Laita sämpylät uunipellille ja anna kohota liinan alla 30min. Kuumenna uuni 225 asteeseen ja paista sämpylöitä 15 min kunnes saavat kauniin värin. NAM!!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti