sunnuntai 29. joulukuuta 2013

Joulujuttuja joulun jälkeen ;)






Nyt kun joulu jo tuli ja meni, voin julkaista tämänkin joulunamijutun. Kaikki karkit jaettu ja syöty!
Näitä voi myös valmistaa kahvikekkereille, synttäreille, etuliite-kahvitteluille tai vaikka vappupiknille! :)



Amerikkalainen luksusfudge

2,5 dl saksan- tai pekaanipähkinöitä
0,5 dl manteleita
1 rkl voita
1 hyppysellinen suolaa
300g maitosuklaata
200g tummaa suklaata
1 prk kondensoitua maitoa (397g)
2 tl vaniljasokeria
3 dl vaahtokarkkeja paloina

* kuumenna uuni 175 asteeseen ja rouhi pähkinät ja mantelit
* laita ne uunipellille ja paahda 10min
* sekoita voi, suola ja kuumat pähkinät kulhossa
* sulata suklaa vesihauteessa ja sekoita joukkoon kondensoitu maito
* lisää sekaan pähkinäsekoitus ja vaniljasokeri
* anna jäähtyä pieni hetki ja lisää vaahtokarkit
* levitä vuokaan joka on vuorattu leivinpaperilla
* anna jähmettyä partsilla ja leikkaa sitten paloiksi hyvällä, isolla veitsellä
* paketoi nätisti ja jakele sukulaisille ja ystäville ;)


luksusfudge


Maitosuklaafudge

2 dl kuohukermaa
2 dl sokeria
3 rkl voita
2 rkl hunajaa
2 dl vaahtokarkkeja
100g maitosuklaata

- kiehauta kerma, sokeri ja voi - lisää sitten hunaja
- keitä sekoittaen kunnes seos on sakeaa ja kinuskin oloista (tämä kestää aika kauan, joten voit hyvin puuhastella muuta tällä välin)
- ota liedeltä ja sekoita, anna jäähtyä hetki
- hienonna vaahtokarkit ja suklaa, lisää seokseen, sekoita
- kaada leivinpaprulla vuorattuun vuokaan ja heitä partsille jähmettymään
- leikkaa sitten paloiksi hyvällä, isolla veitsellä
- paketoi nätisti ja jakele sukulaisille ja ystäville ;)


maitosuklaafudge


Dajm-tryffelit

Tässä olikin ihan infernaalinen homma ja lopputulos mielenkiintoinen... ;) Maku oli kuitenkin sen verran hyvä ja kait makeisia voi lusikalla syödä (??), niin tässä ohjeistusta...

2 dl kuohukermaa
100g voita
300g rouhittua tummaa suklaata
200g tuorejuustoa
koko paletti itse tehtyä dajmia

tryffelit paketissa matkalla uuteen kotiin

dajmi:
0,5 dl rouhittuja pähkinöitä tai manteleita
2 rkl vehnäjauhoja
2 rkl voita
2 rkl siirappia
1 dl sokeria
1 rkl kaakaojauhetta

- sekoita kaikki dajm-ainekset ja keitä miedolla lämmöllä noin 20min, levitä sitten öljytylle leivinpaperille
- levitä päälle toinen leivinpaperi ja painele levyksi
- ja koska seos ei todella jähmety huoneenlämmössä, heitin sen ensin pariksi tunniksi partsin lattialle. Sitten hieman jähmettyneenä pyöritin siitä rullan ja laitoin pakkaseen tunniksi. Sen jälkeen siitä pystyi "rouhimaan dajm-paloja"...


* kuumenna kerma ja voi, kiehauta
* laita kattila sivuun, sekoita joukkoon suklaa, anna sulaa kokonaan ja vatkaa sitten sileäksi
* sekoita joukkoon tuorejuusto, anna jäähtyä 20min
* rouhi dajmi sekaan ja sekoita, anna jäähtyä parvekkeella yön yli
* kaada seos leivinpaperille kattilasta, levitä päälle toinen paperi ja painele littanaksi

looks delicious, doesn't it


* anna olla pakkasessa tunnin
* ota seoksesta (tai leikkaa) paloja ja pyörittele niistä palloja (tämä on infernaalisen sotkuista ja kädet jäätyy, mutta mitä nyt et tekisi levittääksesi JOULUMIELTÄ...)
* asettele palluraiset leivinpaprulle ja siivilöi päälle kaakaojauhetta

Nyt pallurat olisivat sitten valmiit. Itse nostelin niitä lusikoilla paketteihin ja siirsin ulos kylmään. Nämä "konvehdit" täytyy tod näk syödä kuitenkin lusikalla, mutta hyvää oli ja ajatus lasketaan :) Tämä koko seos sopisi varmaan toooodella hyvin myös kakun kuorrutteeksi tai jäätelön kanssa jälkkäriksi tms... hmm...

tryffelit


Ja sitten vaan suklaata pakettiin ja Joulumieltä levittämään ;) 





2 kommenttia: