torstai 20. maaliskuuta 2014

Kaurasämpylöitä ja Hunaja-vuohenjuustoskonsseja rosmariinilla - vinkki viikonloppuun ;)






Kaurasämpylät:

50g hiivaa
3 dl kädenlämpöistä maitoa
2 dl kaurahiutaleita
3 dl jogurttia
1,5 tl suolaa
1 dl kauraleseitä
0,5 dl ruisrouhetta
1 tl leivinjauhetta
75g sulatettua voita
4 dl kaura/spelttijauhoja
6-8 dl sämpyläjauhoja

kaurahiutaleita, kananmuna

1. Murusta hiiva kulhoon ja lisää maito, sekoita ja lisää kaurahiutaleet. Anna tekeytyä 10min
2. Lisää jogurtti, suola, kauraleseet, ruisrouhe, leivinjauhe ja voisula - sekoita hyvin
3. Lisää jauhoja vähitellen kunnes taikina on tasaista ja vaivaa hetken
4. Kohota liinan alla 40 min
5. Pyörittele taikinasta sämpylöitä, nosta pellille ja kohota 30min
6. Kuumenna uuni 250 asteeseen
7. Voitele kohonneet sämpylät kananmunalla ja ripottele päälle kaurahiutaleita
8. Paista keskitasolla 12-14 min, jäähdytä ritilällä





Hunaja-vuohenjuustoskonssit rosmariinilla:
(8 kpl)


5 dl sämpyläjauhoja
2 tl rosmariinia
2,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
200g pehmeää vuohenjuustoa
0,5 dl hunajaa
0,5 dl kermaa


- Kuumenna uuni 175 asteeseen
- Sekoita kuivat ainekset keskenään, murenna juusto sekaan
- Lisää hunaja ja kerma, sekoita hyvin
- Taputtele taikina levyksi ja leikkaa se kahdeksaksi kolmioksi
- Nosta palaset uunipellille ja voitele kermalla, koristele esim seesaminsiemenillä
- Paista 14min




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti