torstai 20. maaliskuuta 2014

Uuniperunaa ja valkopaputahnaa

Uuniperuna on aina kuulunut suuriin suosikkeihini. Miettikää nyt, uunissa kypsynyt höyryävä peruna, rapeaksi paistunut kuori ja sen lisäksi taivaallinen tahna tai kastike. :) Vielä hyvää salaattia kylkeen ja voilà - sehän on vallan ateria! Naisen **ttumaisinta parasta aikaa eläessäni se oli yksi niistä harvoista mihin ylipäätään pystyin koskemaan (ei mennä nyt siihen "Corn Flakeseja 6kk"-pakkomielteeseen) ja luulenkin että kaupungin eri Café Picnicit tekivät - kiitos minun - tukevaa voittoa koko vuoden 2010. 

Sittemmin tämä hysteria on jäänyt vähemmälle. Mutta kun sain käsiini uuden ruotsalaisen vegelehden, bongasin sieltä heti tämän tahnan. Ja niin sitä syötiin koko viikonloppu niin uuniperunan, leivän ja nokkoslettujen kanssa. And they lived happily ever after.

Valkopaputahna:

2 prk valkoisia papuja
1 dl maustamatonta jogurttia 
1 punasipuli
1 valkosipulinkynsi
purkki kapriksia (ja hieman lientä)
1 rkl sinappia
1 dl hienonnettua persiljaa
1 tl suolaa
mustapippuria

- Huuhtele pavut kylmällä vedellä ja vedä sauvasekoittimella sileäksi. Lisää sekaan hieman jogurttia, niin saat pavuista helpommin tahnaa. Pilko sipulit ja lisää ne sekä kaikki muut ainekset tahnaan ja sekoita kunnolla. 







Koristele peruna avocadolla ja kurpitsansiemenillä - hyvääääääääääääääääääääää :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti