sunnuntai 25. toukokuuta 2014

Ravintolapäivä! 17052014




 Kun on monen monta kertaa ollut mukana järjestämässä tapahtumia ja etenkin tapahtumien muonituspuolta, tietää että mitä useampi kokki, sen isompi soppa. Järkkääminen kuitenkin on hauskaa, joten mielessä kävi josko sisaukset pistäisivät päiväksi oman kahvilan pystyyn - näin syntyi idea lähteä mukaan Ravintolapäivään omalla pikku pop-up kahvilalla. Nimikin taidettiin pölliä kälyn yhdestä Facebook-statuksesta missä hän maisteli leipomuksiamme :)

Mutta mistä on kyse? Netti kertoo paremmin, eli tästä on kyse: http://www.restaurantday.org/fi/



Ajattelimme että olisi hauska leipoa joitain suosikkeja, keittää isot määrät hyvää kahvia ja toivoa parasta :D Paikalle ilmaantui yllättävän paljon porukkaa, ja jopa ihmisiä ketä emme tunteneet :D Menekki oli hyvä, jäljelle ei jäänyt juuri mitään. Ensi kerraksi saimme tästä vinkkejä miten toimia, eli watch out for the Baking Twins Café! 


smarties-keksit

tyytyväinen asiakas :)

cookies to go


Tarjolla oli mm manteli-voisilmäpullaa, kaneli-voisilmäpullaa, Brookieseja, suklaakeksejä, smartieskeksejä, manteli-espressokeksejä, peanutbuttercookieseja, taateli-suklaakakkua sekä porkkanakakkumuffareita mahtavalla kuorrutteella. Koska blogissa kuuluu vapauttaa myös ohjeet, laitan tähän vielä suklaakeksiohjeen ja manteli-espressokeksiohjeen:

Suklaakeksit

125g huoneenlämpöistä voita
1 tl vaniljasokeria
2,5 dl fariinisokeria
2 kananmunaa
5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 dl kaurahiutaleita
1 dl hasselpähkinöitä rouhittuina
150g suklaata rouhittuna

+ kuorrutukseen 100g maitosuklaata


1. Kuumenna uuni 175C asteeseen. Vatkaa voi ja sokerit ilmavaksi, vatkaa kananmunat joukkoon yksi kerrallaan
2. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja kaurahiutaleet ja lisää taikinaan, sekoita tasaiseksi, kääntele sekaan pähkinät ja suklaa
3. Pyörittele taikinasta palloja ja laita uunipellille, paina keksit litteiksi ja paista uunin keskitasolla 14 min, kunnes ovat saaneet kauniin värin. Anna keksien jäähtyä täysin
4. Sulata suklaa ja kasta keksin pohja suklaaseen ja jätä ylösalaisin kovettumaan

the suklaakeksit

Manteli-espressokeksit:

3/4 dl espressoa (keitä ihan reippaasti överivahvaa)
1,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
175g voita
0,5 dl jauhettua mantelia
0,5 tl leivinjauhetta
hyppysellinen suolaa
2 rkl hunajaa tai siirappia
4,5 dl vehnäjauhoja

koristeluun mantelilastuja


1. Kuumenna uuni 200 asteeseen ja keitä kahvi
2. Sekoita sokerit ja voi murenevaksi massaksi, lisää manteli, leivinjauhe, suola, siirappi/hunaja, jauhot ja kahvi - sekoita tahnaksi
3. Jaa taikina kolmeen osaan ja rullaa ne tangoiksi, aseta uunipellille
4. Ripottele mantelilastuja päälle ja painele reippaasti tankojen pintaa
5. Paista 15 min ja leikkaa tangot vinoiksi viipaleiksi niiden vielä ollessa kuumia, jäähdytä ritilällä


Seuraava Ravintolapäivä järkätään elokuussa, tarkemmin 17.8 - joten beware! Kaksoset saattavat iskeä jälleen! :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti