lauantai 5. huhtikuuta 2014

Hamppusämpylät, hamppupihvit ja feta-tillikastike - olisiko siinä lauantain menu?







Hamppusämpylät:

30g hiivaa
5dl vettä
1 rkl siirappia
1 rkl etikkaa
2 dl spelttijauhoja
2 dl hamppurouhetta
noin 7 dl sämpyläjauhoja
1 tl suolaa
3 rkl öljyä



Kuumenna vesi kädenlämpöiseksi ja murenna siihen hiiva, lisää siirappi ja etikka. Sekoita joukkoon jauhot ja öljy, sitten vasta suola. Kohota liinan alla 35min.

Vaivaa kohonnut taikina vielä uudelleen ja leivo sämpylöiksi, kohota näitä pellillä 20min.

Voitele sämpylät vedellä tai maidolla, paista 225 asteessa keskitasolla noin 20min. Jäähdytä ritilällä liinan alla.



Feta-tillikastike:

200g fetaa
1 valkosipulikynsi
2 dl maustamatonta (paksua) jogurttia
2 tl raastettua sitruunan kuorta
1 dl hienonnettua tilliä
mustapippuria, suolaa (ripaus sokeria)

Sekoita kaikki ainekset hyvin, tarkista maku, anna maustua.


Itse "Hamppurilaisen", eli pihvin, saat helposti hommaammalla näitä! :) Hamppu kuitenkin vaatii kastiketta, eli laita purilaiseen ihan reilusti feta-tillikastiketta... Hamppurilaisia löydät esim Ruohonjuuresta tai tilaamalla ruokapiirisi kautta. Sillä kaikkihan kuuluvat ruokapiireihin.

 


Jos olet laiskalla päällä, tai muistat ottaa kuvan purilaisesta vasta kun itse leivotut sämpylät ovat kadonneet pakkaseen, voit käyttää mainioita Coquuksen hampurilaissämpylöitä:
http://coquus.fi/

mitä helv...pilkottaako taustalla bisse?





Vaihtelun vuoksi vedimme burgerit seuraavalla kerralla ruiseleivällä, halloumilla ja avocadolla!

now that is a tasty burger



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti