sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Kurpitsansiemensämpylät


Olen ysärin suuri ihailija, vietin nimittäin kriittiset (kriisiset? ;)) teinarivuoteni armon vuosina yhdeksänkymmentä ja jotain. Tästä syystä kaikki, missä mainitaan Smashing Pumpkings, saa huomioni heräämään. Eräässä lehdessä kerrottiin smashing pumpkin seed sämpylöistä, näitä oli siis leivottava! Muuntelin ohjetta oman leivontakaappiini sisällön mukaan, ja alla mitä taikinaan upposi:

5 dl vettä
20g tuorehiivaa
8 dl sämpyläjauhoja
4 dl grahamjauhoja
2 dl kurpitsansiemeniä
2 rkl kurpitsansiemenöljyä
1 dl hienonnettua basilikaa
1 rkl suolaa


* Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva siihen, lisää jauhot ja vaivaa Kitchen Aidilla taikinakoukulla 5 min. Anna taikinan levätä 10 min.
* Lisää kurpitsansiemenet, öljy, basilika ja suola. Vaivaa vielä 5 min ja kohota peitettynä 45 min.
* Jaa taikina 3 osaan ja leivo ne pötköiksi, jaa kukin pötkö 10 palaan (sämpylöistä tulee näin pienehköjä) ja pyöritä sämpylöiksi, laita suoraan uunipellille. 
* Kohota 30min
* Paista ensin 250 asteisessa uunissa 5 min ja laske sitten uunin lämpötila 200 asteeseen ja jatka paistamista noin 7 min. Voit pirskotella välillä uunin pohjalle vettä, niin saat rapeamman kuoren.

Näkyykö? Taikina on vihertävä ;)





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti