maanantai 7. huhtikuuta 2014

Papupataa sekä thaimaalaista kalakeittoa

Meillä on käynnissä "kaapintyhjennys-viikot". Kaapeista löytyy vaikka mitä mistä loihtia ruokaa, mutta jostain syystä ne kaikki unohtuu sinne kaappien perukoille. Yhtenä päivänä tein ihan listan aineksista ja otin tehtäväksi tehdä suurimmaksi osaksi näistä ruokaa. Lista on jääkaapin ovessa muikkarina jos sattuisi unohtumaan ;) Listalla mm lasagnelevyjä, hamppurouhetta, ohrasuurimoita, mustapapu-spagettia, eri pastoja, soijasuikaleita, soijarouhetta, soijapaloja, quinoaa, bulguria, linssejä, kuivattua nokkosta, sipulikeittoja, kuivattua sientä, emmeriä, hirssihiutaleita, kookosmaitoa, kiksuja jne jne jne....

Ja niin avukseni tuli reseptikätköistäni löytynyt ohje papupadalle, josta tuli lopulta ihan hervottoman kokoinen satsi.

Papupataa:

3 dl kuivattuja valkoisia papuja
3 dl mustapapuja
2 sipulia
5 valkosipulinkynttä
200g selleriä
700g lanttua
3 porkkanaa
2 rkl öljyä
1 prk (= 100g) aurinkokuivattuja tomaatteja
500g tomaattimurskaa
5 dl vettä
5 dl kahvia (tai jos vierastat tätä, -> vettä)
suolaa, mustapippuria, loraus soijakastiketta

Liota papuja runsaassa vedessä 8h, huuhtele ja heitä liotusvesi pois.
Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulit, selleri, lanttu ja porkkanat myös.
Kuumenna öljy isossa padassa ja lisää kasvikset, kuullota hetki.
Lisää kattilaan pavut, aurinkokuivatut tomaatit, tomaattimurska, vesi, kahvi sekä mausta suolalla ja pippurilla.
Kypsennä miedolla lämmöllä kannen alla noin 1,5h, tarkista maku.
Tarjoile quinoan, bulgurin tai riisin kanssa.





Koska en ole vaalean kalan enkä kookoksen ystävä, ajattelin kettuillakseni testata netistä löytynyttä ohjetta; Thaimaalainen kalakeitto: http://kalastus.com/artikkelit/thaimaalainen-kalakeitto
Keitto oli todella maukasta ja riittoisaa ja mikä parasta, maistui kerrankin koko perheelle. Suosittelen! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti