Ei, nyt ei ole kyseessä samassa taloudessa asuvan Leipuri-Kondiittorin ohjeesta, vaan Jenni Höijerin peltisämpyläohjeesta :) Yön yli kohotus kun on niin näppärää, etenkin jos aamulla noustaan aikaisin. Tänään näin ei käynyt, joten leipää sai hetken odotella. Mutta odotus palkittiin, leipä oli todella hyvää, ihanan pehmeää ja siinä oli tarpeeksi suolaa ja purtavaa. Mieskin kommentoi, että leipä oli "yllättävän täyttävää". Alla ohje:
Valmistusaika 20 min + kohotus 12h jääkaapissa + paisto 20min
0,5L viileää vettä
15g tuorehiivaa (tai puoli ps kuivahiivaa)
1 rkl suolaa
1 tl sokeria
4 dl spelttijauhoja
1,5 dl ruisjauhoja
4,5 dl sämpyläjauhoja
0,5 dl kurpitsansiemeniä
0,5 dl auringonkukansiemeniä
2 rkl oliiviöljyä (+lisää voiteluihin)
- sekoita ainekset ja vaivaa voimakkaasti (eli Kitchen Aid töihin) n 10min. Voitele iso kulho öljyllä ja laita taikina siihen, jauhota pinta kevyesti ja peitä kelmulla/foliolla ja laita jääkaappiin yön yli (noin 12h)
- ota taikina kylmästä, kippaa uunipellille, painele hieman ja levitä jauhoja päälle. Anna nousta liinan alla noin tunnin.
- jaa taikina muoviraapalla paloiksi ja öljyä pinta ja ripottele päälle esim siemeniä
- paista noin 20min 225 asteisessa uunissa
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti