tiistai 9. heinäkuuta 2013

Adios maksalaatikko, tervetuloa makaronilaatikko!


Ajattelin hieman tyhjentää kaappeja ja pakastinta näin ennen lomaa. Tuli hieman erilainen makaronilaatikko ja sitä tuli PALJON!

1l vettä
1 rkl merisuolaa
1 pussi (400g) täysjyvämakaroneja
4 valkosipulinkynttä
2 sipulia
1 chili
3 dl soijarouhetta
650g härkäpapuja

1 ps pakastepinaattia
4 rkl aurinkokuivattuja tomaatteja
150g paistettua halloumia
1,5 pkt mozzarellaa
1 l kauramaito-kermasekoitusta (laita mitä kaapista löytyy)
2 kananmunaa

Iso loraus soijakastiketta
1 rkl paprikajauhetta
0,5 tl muskottipähkinää
1 rkl yrttisekoitusta
Mustapippuria

-      Keitä vesi kiehuvaksi, lisää suola ja makaronit – keitä noin 8 min
-      Kuori ja silppua sipulit, sekä pilko chili
-      Liota soijarouhetta noin 10min vedessä (niin että rouhe peittyy)
-      Paista sipuleita ja chiliä pannulla
-      Puristele soijarouheesta vesi pois esim siivilässä, lisää pannulle ja paista
-      Mausta ja maista!
-      Lisää pannulle pinaatit ja härkäpavut
-      Laita keitetty makaroni isoon kulhoon, lisää tomaatit ja halloumit
-      Lisää kulhoon pannusekoitus, sekoita kaikki
-      Vatkaa hieman kananmunia, lisää sekaan maito/kerma
-      Laita kulhon sisältö isoon vuokaan ja revi mozzarellaa päälle
-      Kaada maito-kerma-munaseos päälle ja paista uunissa 200C yhteensä noin 50-60min
-      Noin 20-30min jälkeen laita vuoan päälle folio ja jatka paistamista


epätasaisesti ruskistunut laatikko



Lisäksi teki mieli kasari-salaattia: tomaatti-basilika-mozzarella, joten sitä kylkeen! Päälle suolaa, pippuria, sitruunaa, balsamicoa ja hyvää oliiviöljyä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti