tiistai 2. heinäkuuta 2013

Mitä eilen syötiin? Ja mitä syödään tod näk nyt sitten koko viikko...

epäilyttävän valkoista spagettia

Rakastan kevätsipulia. Vai onko se kesäsipulia, ikinä en ole ihan varma. Anywho, sitä menee sesonkiaikana yhtä paljon kuin JÄÄTELÖÄ, mansikoita, kirsikoita ja mustikoita - näitä kesän parhaita herkkuja. Kevätsipulia kun voi tyrkätä munakkaaseen, salaattiin, pastan päälle, leivälle...todella monikäyttöinen. Eihän siinä ole kuin yksi ongelma. Nimittäin se, että niitä "mitä hittoa mä nyt sit näillä teen"-torsoja löytyy joka paikasta. Joo onhan se totta, että nekin saisi lykättyä noihin yllä mainittuihin ihan yhtä hyvin, mutta kun se NIIN ei ole sama asia. 

Tänään näitä "torsoja" löytyi viikonlopun jäljiltä 4 isoa punttia. Noh, kotona kun vielä ollaan (joo ei olla vielä lomalla, kiitos vaan kysymästä) niin ei oikein tule grillattua mitään nyyttejä, se takuuvarma pelastus mihin ne aina saa pilkottua muiden jämien kanssa, ja näin kyhättyä luksukselta tuntuvan sidedishin. Jääkaapin tarkempi tarkastelu osoitti, että sieltä löytyi vähän kaikenlaista mitä pitäisi nyt käyttää pois. Hmmm, mitä sitä tekis...saisko näistä mitään... edes...

ainekset


 Siinä sitä sipulivuorta pilkkoessa huomasin, että ainekset pilkkoutuivat ja lensivät kaaressa pannulle ja että siitä valmistui aika hyvä kasvis-halloumi pastakastike. Ja että sitä tuli aika paljon... :D Lisäksi kastikkeeseen tuli kourallinen tuoretta sitruuna-basilikaa, mustapippuria, soijakastiketta kunnon loraus, pari rkl kuivattua oreganoa/basilikaa/ yrttisekoitusta, paprikajauhetta, ja puolikkaan sitruunan mehu. Pilko kesäkurpitsa pieniksi paloiksi ja laita ihan viimeiseksi mukaan, valmiiksi paistetun ja pilkotun halloumin kanssa - se saa mielellään jäädä aika napakaksi.

kivoja värejä pannulla


onko tämä festariruokaa?

Otin testiin spagu-vaihtoehdoksi Bionan "Rice Quinoa Spagetti"n, maku oli ok, eli aika sellainen vehnäspagettimainen. Ihan hyvin toimi siis.



Päälle pinjansiemeniä, ja se oli siinä! Kelpo "mitä tänään syötäisiin"-illallinen :)
Kelpasi niin Lapselle kuin Leipuri-Kondiittorillekin.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti