perjantai 12. heinäkuuta 2013

TJ1

Meillä on töissä tapana tarjota ns lomapullaa. Tapa on kiva ja luo työpaikalle aina sinä päivänä sellaisen “spessupäivä”-tunnelman. Kaikkia meitä konttorirottia ei kiinnosta leipominen tai edes loman alun juhlistaminen, mutta jotkut tuovat tunnollisesti karkkia, suklaata, kaupan pullapitkon tai keksejä tarjolle. Kesäisin vakio tarjottava on jäde ja mansikat - ja se toimii erittäin näppärästi sekin.


Mutta koska olen “enemmän on enemmän”-tyyppiä ja pidän leipomisesta ja spräädäilystä sen suhteen, niin olen aina pyrkinyt tajunnan räjäyttäviin tuotoksiin, jotta tekisin vaikutuksen . Täp, täp, oletpa hyvä leipuri kun osasit muffinsseja uunissa paistaa. Tosin myönnettäköön, että yllä mainitun taustan perusteella ei ole kovin vaikea impata näitä työkavereita taidoillaan. Ja mikäs sen siistimpää, kjäh kjäh.


Tänään on siis se hetki jota on jälleen odotettu koko vuosi, 4 viikon kesälomaa edeltävä viimeinen työpäivä. On siis tullut aika tarjota LOMAPULLAA. Ja kappas, olenhan tässä juuri aloittanut ruokablogin ja jälleen lapsellisen innostunut leipomisesta ja oheishäslingistä! Jos joku minulle maksaisi, voisin ideoida ja suunnitella ja leipoa ja kirjoitella näistä vaikka kaiket päivät. Mutta koska olen leipuri-kokkivirtuoosi konttorirotan kehoon vangittuna, en voi kuin ottaa kaiken irti näistä lomapulla/synttäri/nimppari/mäinhoonmaanantaita-tarjoiluista. Kind of sad, but what can you do :D



Tänään eräässä Helsinkiläisessä toimistossa tarjolla aiemmin Jamie Oliverin tyyliin ällömainostettuja mustikkamuffinsseja, sekä mainioita mansikkapullia!! 



rakastan mansikoita, rakastan pullaa. if they mated.

Mansikkapullat, 6 kpl

Ohje löytyi mainiosta Leivotaan-lehdestä, enkä tehnyt ainuttakaan muutosta! Eipäs kun teinpä! Vähensin sokeria ja lisäsin kardemummaa ja mansikoita (ja sen perunajauhopyörittelyn) :)

Taikina:
75g voita
1 ¾ dl maitoa
15g hiivaa
6 dl vehnäjauhoja
0,5dl sokeria
1 rkl kardemummaa
Täyte:
300g mansikoita
Perunajauhoja
2 rkl fariinisokeria
1 kananmuna voiteluun
Hieman tomusokeria koristeluun


1.    Sulata voi ja sekoita maidon joukkoon, lämmitä noin 37C. Murenna hiiva ja liuota maitoseokseen
2.    Lisää jauhot, sokeri ja kardemumma, alusta taikinaksi
3.    Anna kohota kaksinkertaiseksi noin tunnin ajan
4.    Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen
5.    Jaa taikina jauhotetulla alustalla kuuteen osaan (veitsellä), kauli palat pyöreiksi pyörylöiksi
6.    Laita nämä leivinpaperilla vuoratulle pellille
7.    Pyörittele noin kourallista pilkottuna mansikoita hieman perunajauhoissa ja laita marjat pyörylän keskelle. Jätä reunoille muutama sentti taikinaa. Ripottele päälle hieman fariinisokeria.
8.    Taittele reunat kauttaaltaan sisäänpäin ja painele kiinni
9.    Voitele reunat vatkatulla kananmunalla ja kypsennä uunissa noin 15min





Tämän postauksen jälkeen siirryn kesälaitumille ja ehdin toivon mukaan harrastaa leipomista, ruoanlaittoa ja siitä bloggaamista paljon enemmän kuin tähän asti. Sääli ettei Kitchen aidia saa mukaan, mutta ehkä äidin monitoimikone löytyisi joltain hyllyltä? Aurinkoista, rentouttavaa ja nautinnollista kesää kaikille!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti