On varmaan käynyt kaikille jo selväksi, että perjantai-iltaisin meillä saatetaan tarjota jotain vähän hauskempaa illallista. Sen tulee mielellään olla jotain semi-epäterveellistä tai ainakin antaa itsestään epäterveellisen kuvan. Näin syntyy tunnelma, että nyt ollaan radikaaleja, hypätään oravanpyörästä, tehdään jotain syntistä. Ja sehän tekee "roskasafkan" syömisestä aina vaan paljon hauskempaa. Ollaan ikään kuin lomalla, eikä enää työn, arjen ja rutiinien vankeja.
Olen itse asiassa aika yllättynyt, että päätin tehdä lohipihvejä - niin kova ällötys on edelleen kouluruokailun kalapullista, yäk, yäk, yäk. Mutta ne pullat nyt ei olleet kalaa nähneetkään. Joten :)
*Ota pakkasesta Coquuksen hampparisämpylöitä tai itse tehtyjä littanasämpylöitä
Lohipihvit:
500 g lohta (ruodotonta, nahatonta)
3 rkl kapriksia
1 rkl sinappia
2 rkl sitruunanmehua
kourallinen silputtua tilliä
suolaa, mustapippuria (ripaus)
1 kananmuna
voita paistamiseen
- paloittele lohi ja laita kulhoon. Lisää kaprikset, sinappi, suola ja kananmuna, aja sauvasekoittimella mössöksi
- muotoile pihveiksi (aika löysä taikina)
- laita pöydälle hieman jauhoja ja käännä pihvejä jauhoissa nopeasti
- paista pihvejä noin 3min molemmin puolin
- paahda sämpylät ja täytä lohipihveillä, salaatilla ja tillikastikkeella
Tillikastike:
2 dl turkkijugua
4 rkl hienonnettua tilliä (= kourallinen)
1 rkl sitruunamehua
2tl sinappia
ripaus sokeria, suolaa, mustapippuria
1 rkl kapriksia
iso kourallinen kevätsipulia
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti