torstai 11. heinäkuuta 2013

Tiedän, että tämä on nyt niin Jamie Oliveria, mutta...

... pakko näitä on vaan kutsua parhaiksi mustikkamuffinsseiksi. Sorry ;) 

Ohjeen löysin suosikkikirjastani "Kuppikakkuja", mutta olen monen testikerran myötä tehnyt siihen muutoksia. 

Parhaat mustikkamuffinnsit

n. 12 kpl

175g jauhoja
1 rkl leivinjauhetta
175g pehmeää voita
150g sokeria
3 kananmunaa kevyesti vatkattuna
1 tl vaniljauutetta (tai vaniljasokeria ellei edellistä löydy)
1 appelsiinin hienoksi raastettu kuori
200g mustikoita

kuorrute:
150g pehmeää suolatonta voita
280g tomusokeria
1-2 rkl maitoa
2 appelsiinin raastettu kuori


- kuumenna uuni 190 asteeseen, aseta muffinssivuoat pellille
- siivilöi jauhot ja leivinjauhe isoon kulhoon
- lisää voi, sokeri, munat ja vaniljauute/sokeri ja vatkaa sähkövatkaimella/Kitchen aidilla tasaiseksi
- sekoita joukkoon appelsiininkuori ja mustikat, lusikoi vuokiin




- paista 15-20min kunnes muffinssit ovat kohonneita, kullanruskeita ja tuntuvat kiinteiltä
- siirrä ritilälle ja anna jäähtyä


- vatkaa voi sähkövatkaimella/Kitchen aidilla - tulee olla pehmeää ja vaaleaa
- siivilöi tomusokeri vähitellen sekaan ja vatkaa kunnolla joka lisäyksen jälkeen
- lisää appelsiininkuoret, vatkaa
- vatkaa maito sekaan, jotta koostumus on oikea pursottamista varten

oisit nyt edes putsannu tason ennenku otit kuvan


Voit myös tehdä kuorrutteen etukäteen ja säilyttää sitä jääkaapissa - se säilyy 2-3 päivää.
Kuorrute on hyvä ihan noin tai sitten voit hieman leikkiä väreillä ja tehdä oman näköisen kuorrutteen. Lisäksi voit viskata päälle joitain koristeita, näitä turhuuksiahan ainakin löytyy Oetkerin mallistosta :)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti