perjantai 14. helmikuuta 2014

Bad Karma Bakery :)



Hyvää Ystävänpäivää! Päivä jolloin jokainen itseään kunnioittava leipuri ja bloggari pistää parastaan ja netti täyttyy ihkuista vaaleanpunaisista TÄYDELLISISTÄ baakelseista ja luomuksista, ihana pinkki hattaramaailma leviää internetin ihmeelliseen maailmaan ja koko päivä on yhtä vaaleanpunaista pumpulia ja ihanuutta, josta kuin itsestään syntyy toinen toistaan hienompia Ystävänpäivä-leivonnaisia.

Paitsi täällä. Avasin haluamattani Bad Karma Bakeryn. Noin viidestätuhannesta asiasta 2 onnistui. 

 Yllä näkyvät valkosuklaasydämet onnistuivat täydellisesti. Tai oikeastaan niiden piti olla puolta ohuempia, mutta sydänsydänvaiheessa oli liian myöhäistä korjata asia. Valkosuklaa-pekaanipähkinä-karpalosydämiin tarvitset 400g valkoista suklaata, pari desiä rouhittua pähkinää ja toiset mokomat kuivattuja karpaloita. Sulata suklaa ja rouhi pähkinät. Kun suklaa on sulanut, sekoita siihen pähkinät ja karpalot ja levitä leivinpaperin päälle vuokaan. Laita kylmään hetkeksi. Leikkaa piparkakkumuotilla sydämiä.


valkosuklaa-pekaanipähkinä-karpalosydämiä

Seuraavaksi piti tehdä sitruuna-kolaleivonnaisia, sydämenmuotoisia kuinkas muuten. 
Pohjaksi tein sitruunamuffinssitaikinaa:

115g jauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
115g pehmeää voita
100g sokeria
2 kananmunaa kevyesti vatkattuna
2 sitruunan raastettu kuori
2 rkl maitoa

- kuumenna uuni 190 asteiseksi. Siivilöi jauhot ja leivinjauhe isoon kulhoon. 
- lisää voi, sokeri, munat, raastettu sitruunankuori ja maito ja vatkaa tasaiseksi.
- lusikoi vuokiin ja paista 22min, siirrä ritilälle ja anna jäähtyä

MUTTA. Jos olet päättänyt olla "hieman tyttömäinen" ja käyttää ensimmäistä kertaa ikinä tulppaanivuokia - I tell ya, don't do it. Niissä on nimittäin sama ongelma kuin tulppaanimallisissa työunivormuhameissa, ne ei vaan yksinkertaisesti toimi. Leipomista ajatellen, ja täydellisiä kuppikakkuja etenkin - ei toimi. Tein pari testipaistoa, laitoin yhteen satsiin 3 rkl taikinaa - ne olivat suorastaan vitsi. Toiseen erään laitoin 2 rkl taikinaa, jotkut onnistuivat ihan ok - mutta suurin osa olivat tämännäköisiä:


ei jatkoon

1 rkl:n kuppikakku olisi taas ollut aivan liian pieni. Maku oli kuitenkin todella hyvä, joskin olisi tälle flunssanenälle saanut olla vaikka vielä tuplamäärä sitruunaa, tiedä sitten onko näin. Koostumuskin hyvin mehukas, joten itse muffinssiosaan olen tyytyväinen. 

Mitä sitten? No leuka maassa kohti uusia pettymyksiä! :D

Tein Passion4baking-Manuelan "Ohmygosh karamellsaus"iä. Ohjeen löydät täältä:
http://www.passionforbaking.com/blog/2013/10/29/omygosh-karamel-saus/
Well, something went terribly wrong. Tein kinuskin kahdesti. Ensimmäisellä kerralla olin mitannut aineet kattilaan väärin ja lopputulos oli pelkkää vettä ;) ja toisella kerralla keitin kinuskia varmaan 3h ennen kuin se näytti oikealta. Kun sitten levitin sitä sitruunaleivonnaisille, jotain tapahtui taas ;) eikä se enää ollut koostumukseltaan eikä maultaan oikeanlaista. 




Päätin onnistua seuraavassa asiassa ja sen teinkin - ellei niitä helvetin tulppaanimuotteja lasketa. 


ainut missä ne siis toimii


Pekaanipähkinä-mantelikuppikakut Dark Chocolate Cheese Frostingilla:

115g jauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
115g pehmeää voita
100g sokeria
2 kananmunaa kevyesti vatkattuna
kourallinen pekaanipähkinöitä
kourallinen manteleita
0,5 dl kuohukermaa

- kuumenna uuni 190 asteiseksi. Rouhi pähkinät ja manteli.
- siivilöi jauhot ja leivinjauhe isoon kulhoon.
- lisää voi, sokeri, munat, rouhitut pähkinät ja mantelit ja kerma, vatkaa tasaiseksi.
- lusikoi vuokiin ja paista 22min, siirrä ritilälle ja anna jäähtyä

Tee kuorrute, ohjeen löydät täältä: http://www.passionforbaking.com/blog/2012/01/01/dark-chocolate-cheese-frosting/ 

Kuorrute on tooooooooooooooooodelllaaaaa hyvääääääääääääääääääääääääääääääääääääää :)



Kaikesta huolimatta sain vietyä Ystävänpäivä-tulkkuja, joten loppu hyvin, kaikki hyvin!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti