lauantai 8. helmikuuta 2014

Aamupala ja Alkupala: Banaani-hirssiletut ja fetaletut tomaattisalaatilla





Banaaniletut hirssihiutaleista:

1 dl vehnäjauhoja
1,5 dl hirssihiutaleita
2 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
2 banaania
1 kananmuna
2 rkl voisulaa
2,5 dl maitoa

- sekoita kaikki kuivat ainekset, soseuta banaani
- lisää banaani, voi ja maito seokseen
- vatkaa kananmuna joukkoon ja anna taikinan seistä noin 10min
- paista pienet letut voissa ruskeiksi noin 2min per puoli
- tarjoile banaanisiivujen ja hunajan kanssa :)


Myös helppo mukaanotettava aamiainen työpaikalle!



Fetaletut tomaattisalaatilla:
4:lle hengelle

150g fetajuustoa
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
2 kananmunaa
2 dl maitoa
2 rkl silputtua oreganoa
2 rkl silputtua minttua
2 rkl voita

tomaattia, avocadoa, punasipulia, tuoretta basilikasilppua

kastike: 
6 rkl öljyä
2 rkl valkoviinietikkaa
1 tl dijonsinappia
1 rkl hunajaa
 suolaa ja pippuria

1. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja suola. Vatkaa sekaan kananmunat ja maito.
2. Lisää murennettu fetajuusto ja yrtit, laita paistinpannulle sulamaan voita
3. Laita pannulle sopivan kokoisia klikkejä taikinaa ruokalusikalla ja paista keskilämmöllä pari minuuttia per puoli
4. Pilko tomaatti, avocado ja punasipuli, sekoita basilika sekaan ja mausta suolalla ja pippurilla
5. Tarjoile letut tomaattisalaatin ja kastikkeen kanssa

Oiva alkupala!!! En muistanut ottaa letuista kuvaa, joten alla napattu kuva ruokalehdestä X, tältä niiden siis kuuluu näyttää :)

kuvakaappaus ruokalehdestä


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti