sunnuntai 23. helmikuuta 2014

"Meidän äiti tekee teidän äidin ruoat" - blogivierailua!

Perjantai oli sattuneesta syystä klo 14 jälkeen hyvin, hyvin hiljainen. :) Oli näin ollen aikaa pyöriä ihastelemassa muiden ruoka- ja leivontablogeja. Tänä viikonloppuna olemmekin syöneet suurimmaksi osaksi blogeista löytyneitä herkkuja. :)

 Perjantai-illan pelasti yksi suosikeistani Pidempi korsi!
 http://pidempikorsi.tumblr.com/post/75369992187/cajun-ranskikset-ja-pestodippi
 Jostain syystä meillä oli ihan järkyttävä määrä perunaa kaapissa, voimat ja mielikuvitus pe-iltana finaalissa. Siihen hetkeen ei olisi muu täydellisemmin sopinutkaan! Tein vielä lisukkeeksi nopean avocado-tomaattisalaatin = ateria :)


http://tekosyy.vuodatus.net/lue/2013/08/savipataleipa-on-helppo-ja-onnistuu-aina

Tämä savipataleipä oli niin hyvää ja katosi nopeasti, että oli leivottava seuraavaksi aamuksi toinen. Sotkin sekaan leseitä ja hiutaleita ja vaihtelin suolan määrää. Paras tulos kun taikinaan laittaa 3 dl vehnäjauhoja, 3 dl sämpyläjauhoja, 1 dl kauraleseitä ja 1,5 tl suolaa.  Ihanan helppo, vaivaamaton, maistuva aamiaisleipä namnamnamnammmmmm!

valurautapataLeipä
aamupalaa!


jopa koko XX leipoo-tuomarit hyväksyis tän

Lauantai-illan herkuksi valikoitui jälleen Pidempi korsi-blogin herkku: "Vegaanin kanaton kanasalaatti": http://pidempikorsi.tumblr.com/post/75791750310/vegaanin-kanaton-kanasalaatti
Kaapista löytyi puolikas pussillinen "parasta ennen NYT"-soijaleikkeitä, joten täydellinen ajoitus näin kaapintyhjennyskamppiksen aikoihin :)

Mums mums! Lautaselle paria eri salaattia, porkkanaa, kurkkua ja avocadoa - päälle revittiin marinoituja soijaleikkeitä ja kastikkeeksi jatkettu eilisen pestodippi. Leipää kaipaavalle löytyi vielä kanttipala aamuista pataleipää :)


Lisäksi vielä yksi pastaruokasuosikeista pitkästä aikaa; persilja-mantelikastike pastalle:
http://pengerkatu.blogspot.fi/2013/02/vegesafkaa-pastaa-persilja.html#.UwoqQIX5zIU


paahdetut paprikat ja kastike - yummy

tää on ihan "kipeen hyvää"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti