ei kovin Jane Austenmainen kattaus helsinkiläisessä toimistossa |
Omena-valkosuklaakakku:
200g valkosuklaata
175g huoneenlämpöistä voita
1 dl sokeria
4 kananmunaa
1 dl maitoa
1,5 dl kaurahiutaleita
0,5 tl suolaa
1,5 dl vehnäjauhoja
2 tl kardemummaa
1,5 tl leivinjauhetta
4 omenaa
kanelia
koristeluun tomusokeria
1. laita uuni lämpiämään 175 asteeseen
2. sulata suklaa
3. vatkaa sokeri ja voi notkeaksi, jaa munat valkuaisiin ja keltuaisiin
4. vatkaa sokeri-voi seokseen keltuainen kerrallaan
5. lisää maito, suklaa, kaurahiutaleet ja suola - sekoita tasaiseksi
6. vatkaa valkuaiset jämäkäksi vaahdoksi, käännä varovasti taikinaan
7. leikkaa omenat lohkoiksi
8. pingota leivinpaperi kakkuvuokaan ja levitä taikina vuokaan
9. levitä omenalohkot taikinan päälle, painele hieman taikinaan ja sirottele päälle vähän kanelia
10. paista uunin keskitasolla noin 45 min kunnes kakku tuntuu kypsältä
11. anna kakun jäähtyä vuoassa ennen kuin asetat sen tarjoiluvadille
12. siivilöi kakun päälle tomusokeria ja tarjoile
kuvassa ei näy tomusokeria |
Kakku oli mehevä ja kosteahko, suklaata ei liikaa mutta tarpeeksi - ja se myös näkyi pohjassa. Very good indeed!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti