tiistai 11. helmikuuta 2014

Omena-valkosuklaakakku Jane Austen tunnelmissa

Tämä omena-valkosuklaakakku vie minut jostain syystä Jane Austenin maailmaan. Istuskelemme ystävättärieni kanssa puiden suojassa aurinkoisessa puutarhassa, siemailemme teetä hennoista valkoisista kupeista, ja juttelemme niitä näitä Mr Darcystä ja muista mahdollisista kosijoista. Kaikilla on yllään kauniit valkoiset sen ajan leningit mekot ja tietenkin muodinmukaiset hatut ja käsineet - auringolta suojaa puiden lisäksi pienet aurinkovarjot. Kauniit, valkoiset puutarhakalusteet istuvat kuvaan ja niiden keskeltä loistaa tämä omenainen luksuskakku :)



ei kovin Jane Austenmainen kattaus helsinkiläisessä toimistossa

 
Omena-valkosuklaakakku:

200g valkosuklaata
175g huoneenlämpöistä voita
1 dl sokeria
4 kananmunaa
1 dl maitoa
1,5 dl kaurahiutaleita
0,5 tl suolaa
1,5 dl vehnäjauhoja
2 tl kardemummaa
1,5 tl leivinjauhetta
4 omenaa
kanelia

koristeluun tomusokeria


1. laita uuni lämpiämään 175 asteeseen
2. sulata suklaa
3. vatkaa sokeri ja voi notkeaksi, jaa munat valkuaisiin ja keltuaisiin
4. vatkaa sokeri-voi seokseen keltuainen kerrallaan
5. lisää maito, suklaa, kaurahiutaleet ja suola - sekoita tasaiseksi
6. vatkaa valkuaiset jämäkäksi vaahdoksi, käännä varovasti taikinaan
7. leikkaa omenat lohkoiksi 
8. pingota leivinpaperi kakkuvuokaan ja levitä taikina vuokaan
9. levitä omenalohkot taikinan päälle, painele hieman taikinaan ja sirottele päälle vähän kanelia
10. paista uunin keskitasolla noin 45 min kunnes kakku tuntuu kypsältä
11. anna kakun jäähtyä vuoassa ennen kuin asetat sen tarjoiluvadille
12. siivilöi kakun päälle tomusokeria ja tarjoile


kuvassa ei näy tomusokeria

Kakku oli mehevä ja kosteahko, suklaata ei liikaa mutta tarpeeksi - ja se myös näkyi pohjassa. Very good indeed!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti