Vihreä fetapiirakka:
1 voitaikinalevy kaupan pakkasaltaasta (tiedän...)
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 parsakaali
1 ps pinaattia (pakkasesta, kuinkas muuten)
puolikas fond du chef (kasvis)
200g fetajuustoa
mustapippuria
voita
- Lämmitä uuni 200 asteiseksi, pilko sipulit. Huuhtele parsakaali hyvin ja pilko sopivan kokoisiksi paloiksi.
- Kuullota sipuleita voissa hetken ja lisää sitten parsakaali ja pinaatti, sekä loraus vettä
kivat nää värit |
- levitä voitaikina uuniopellille ja kauli sitä hieman isommaksi, jätä pienehköt reunat
- levitä pohjalle parsakaali-pinaattisekoitus ja murenna päälle fetajuusto
kivat nää värit |
- paista uunissa keskitasolla noin 20min kunnes piirakka on saanut hieman väriä
- tarjoile esim avocado-tomaattisalaatin kanssa
pirog |
Toinen pikaruokasuosikki on kirsikkatomaattipasta (2:lle aikuiselle) paahdetuista tomaateista:
1 rs kirsikkatomaatteja
kourallinen valkosipulinkynsiä
tuoretta (tai kuivattua) timjamia
suolaa, pippuria, öljyä
- huuhtele ja leikkaa tomaatit kahtia, levitä uunipellille leikkauspinta ylöspäin
- kuori valkosipulit, heitä tomaattien sekaan
- päälle reippaasti suolaa, pippuria myllystä ja timjamia
- lorauta päälle öljyä ja sekoita käsin niin että kaikki maustuu
- paahda uunissa noin 200 asteessa noin 20min
Tarjoa pastan ja raastetun parmesanin kanssa, helppoa, nopeaa ja todella maukasta. Maistuu jopa nirsolle 3 vuotiaalle ;)
tomaattipastaa |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti