sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Vihreä fetapiirakka ja paahdettua tomaattia spagetin kanssa #sotshi #kisastudioruoka

Nyt kun telkkarista pauhaa olympialaisten PÄÄTÖSJUHLAT, muistan laittaa blogiin Sotshi-kisojen aikana suosikeiksi muodostuneet ruoat :D

Vihreä fetapiirakka:

1 voitaikinalevy kaupan pakkasaltaasta (tiedän...)
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 parsakaali
1 ps pinaattia (pakkasesta, kuinkas muuten)
puolikas fond du chef (kasvis)
200g fetajuustoa
mustapippuria
voita

- Lämmitä uuni 200 asteiseksi, pilko sipulit. Huuhtele parsakaali hyvin ja pilko sopivan kokoisiksi paloiksi.
- Kuullota sipuleita voissa hetken ja lisää sitten parsakaali ja pinaatti, sekä loraus vettä

kivat nää värit
- lisää fondi ja mustapippuria
- levitä voitaikina uuniopellille ja kauli sitä hieman isommaksi, jätä pienehköt reunat
- levitä pohjalle parsakaali-pinaattisekoitus ja murenna päälle fetajuusto

kivat nää värit

- paista uunissa keskitasolla noin 20min kunnes piirakka on saanut hieman väriä
- tarjoile esim avocado-tomaattisalaatin kanssa


pirog

Toinen pikaruokasuosikki on kirsikkatomaattipasta (2:lle aikuiselle) paahdetuista tomaateista:

1 rs kirsikkatomaatteja
kourallinen valkosipulinkynsiä
tuoretta (tai kuivattua) timjamia
suolaa, pippuria, öljyä

- huuhtele ja leikkaa tomaatit kahtia, levitä uunipellille leikkauspinta ylöspäin
- kuori valkosipulit, heitä tomaattien sekaan
- päälle reippaasti suolaa, pippuria myllystä ja timjamia
- lorauta päälle öljyä ja sekoita käsin niin että kaikki maustuu
- paahda uunissa noin 200 asteessa noin 20min

Tarjoa pastan ja raastetun parmesanin kanssa, helppoa, nopeaa ja todella maukasta. Maistuu jopa nirsolle 3 vuotiaalle ;) 

tomaattipastaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti