torstai 13. kesäkuuta 2013

Kesäkurpitsa-vuohenjuustopiiras 8 annosta

Tämän ohjeen löysin Ruoka-Gloriasta, ja tulos oli oikein asiallinen. Tein jälleen joitain muutoksia, ja tuplasatsin, niin piirakkaa tuli uunipellillinen :) Lehti suositteli syömään lämpimänä, mutta tämä upposi vallan mainiosti myös kylmänä eväsretkellä. Lounaaksi piiraspala ja salaattia kylkeen, pitää nälkää ihan hyvin.

Pohja:

3dl spelttijauhoja (korvaa osa pellavansiemenrouheella!)
0,5 tl suolaa
125g voita (ohjeessa kylmää, mutta mielestäni huoneenlämpöistä on helpompi nyppiä)
1 tl valkoviinietikkaa (meillä ei ollut kuin omenaviinietikkaa, sekaan vaan...)
2 rkl kylmää vettä

  • sekoita jauhot ja suola kulhossa
  • nypi voi jauhojen joukkoon
  • lisää etikka ja vesi
  • pyöräytä taikinasta pallo, kääri tuorekelmuun ja laita 30min:ksi jääkaappiin

Täyte:

500g kesäkurpitsaa (laitoin 2 kpl)
250g vuohenjuustoa (jälleen, ei niitä pötkylöitä, vaan kunnon chevrekiekkoja)
1 dl kermaa
0,5 tl mustapippuria myllystä
1-2 rkl sitruunatimjamia (tai timjamia ja 0,5 tl raastettua sitruunankuorta)

+

2 rkl juoksevaa hunajaa
2 rkl oliiviöljyä

  • pese ja kuivaa kesäkurpitsat
  • viipaloi ohuiksi, pitkiksi suikaleiksi juustohöylällä (parhaiten onnistui kun piti kesäkurpitsaa pöydässä kiinni ja ns höyläsi menemään ;))
  • levitä viipaleet keittiöpyyhkeelle (ja onhan kaikilla erilliset pyyhkeet keittiösähläyksiin, leivontaan ja salaatin/vihannesten kuivatteluun???), ripottele suolaa myllystä päälle ja jätä viipaleet "itkemään" noin puoleksi tunniksi
  • uuni päälle 200c (kiertoilma hiukka vähemmän), leivinpaperia uunipellille TAI voitele irtopohjavuoka ja kauli taikina pyöreäksi levyksi jauhotetulla pöydällä. Itse painelin pohjan suoraan leivinpaperille, ihan hyvä tuli. Muista nostaa reunoja muutama sentti!
  • sekoita vuohenjuusto, kerma ja pippuri
  • hienonna timjami ja sekoita täytteeseen



  • levitä täyte pohjalle
  • kuivaa hieman kesäkurpitsoja talouspaperilla ja lado ne täytteen päälle limittäin (tuli joku 3 kerrosta)
  • valuta päälle öljyä ja hunajaa
  • paista piirasta 40-50 min kunnes kesäkurpitsat ovat kauniin ruskeita


1 kommentti:

  1. NAMMM minkä näköistä!! PS meitsi on rajusti kunnostautunut keittiössä sun innostamana: on tehty salaatteja ja outoja kasvispastoja ;) Hyvällä menestyksellä jopa! Ja tomaatitkin kalttasin! T: the supermartta.

    VastaaPoista