tiistai 11. kesäkuuta 2013

Mökillä on tunnelmaa...(sitten vasta kun ruoka on pöydässä)

Ultra Bra:ta mukaillen: "...kaikki tietävät sen, tietävät sen tunteen... tunteen...kun talven jälkeen, ensimmäistä kertaa..." Ei. Ei mitään lenkkitossuista tai kroketista. Vaan siitä tunteesta kun mökkikausi alkaa ja kaikkia hieman jännittää, ja sinne mökille pitää lähteä joka taivaan viikonloppu hirveellä kiireellä heti töiden jälkeen.

Tämä asettelu tekee (ainakin meitsin) aivan järjettömän stressaantuneeksi ja mietin paniikissa torstaina, että kuinka nälkä sitten on kun saapuu perille ja kuinka järki on jo lähtenyt sen kaiken hässäkän kanssa ja mitä ihmettä me nyt syödään ja ehditäänkö me vielä saunaan ja... Se on aivan loputon määrä stressiä. ;)

Tunnustus-osiossa tunnustan, että ihan tässä pari viikonloppua sitten kävi niin ikävästi, että ostettiin lähi-Salesta pe-illaksi pakastepizzat. Aivan järkyttävää, hävettää vieläkin. Pizza oli kaiken lisäksi pahaa. Mainitsin Miehellekin, että nää on muuten sitten tän mökin historian ensimmäiset ja ainoat pakastepizzat.

Mutta välillä sitä jotenkin ylittää itsensä ja taikoo iltapalaksi pikkasen parempaa sapuskaa, vaikka onkin "pe-ilta töiden jälkeen". Tässä esimerkki-iltapala toukokuulta!


Ikävä kyllä kuvasta puuttuu viinipullo.


Kuvassa Coquuksen* patonkia, Paavolan Kotijuustolan* paistettua juustoa, sekasalaatti ja paljon siemeniä ja pähkinöitä, hummusta ja keltaisessa kulhossa "Yrttimaissit". Yrttimaissit olivat meille uusi juttu ja oikein toimiva juttu:

Esikypsennettyjä maisseja
100g voita
0,5 dl hienonnettuja yrttejä (persiljaa, basilikaa)
2 puristettua valkosipulinkynttä

Leikkaa maissit osiin, grillaa ne kauniin värisiksi. Sulata voi ja sekoita joukkoon yrtit ja valkosipulit. Valuta kastiketta maissien päälle.



Omaan makuun tässä oli liikaa voita, määrä olisi ehkä voinut olla jopa puolet pienempi, tai peräti puolet voita, puolet öljyä. Täytyy testailla kunnes löytyy se kaikista paras yhdistelmä!

Keittoheitto-kokki suosittelee näitä:
Cooqus: http://www.coquus.fi/
Paavolan Kotijuustola: http://www.kotijuustola.pc-palvelu.fi/

3 kommenttia:

  1. Nyt loppui einesten syönti meillä! Heittäydyn mukaan lukemaan blogiasi ja testaamaan ohjeitasi! Näyttää ja kuulostaa hyvältä! Nyt on kyllä heti raahauduttava keittiöön kasvissosekeiton valmistamiseen tai muuten tulee nälkäkiukku. Onneksi tälle päivälle ei ollu listalla nakkeja ja ranskalaisia. Se olisi masentanut blogisi lukemisen jälkeen.

    VastaaPoista
  2. Voisin melkein pyörtyä. Niin otettu olen! Mä rakastan taas koko maailmaa :D

    VastaaPoista