Viikonlopulta olin säästänyt hyvän marinadin jossa grilliin mennyt tofu lillui. Laitoin su-iltana purkkiin uuden satsin tofua, lisäsin hieman suolaa ja chiliä, ja annoin marinoitua eilisiltaan asti. Pannulle tofut ja mitä kaapista löytyi ja kas, siitähän syntyi vallan kelpo illallinen.
Marinadi:
1 prk kookosmaitoa
1 pieni tuubi currytahnaa (tai puolikas isompi, jos käytät purkkitahnaa, pari rkl riittää)
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
3 rkl siirappia tai fariinisokeria
1-2 limeä
1 ruukku tuoretta korianteria silputtuna
+
öljyä
maustamatonta tofua
esim jumboherkkusieniä
1 pieni kukkakaali
1 prk kaura/soijakermaa
suolaa
tarjoiluun nuudeleita, quinoaa, bulguria tai riisiä
Marinoi haluamasi määrä tofua ainakin yön yli.
Kuumenna pannu, lisää öljyä ja marinadin seasta poimitut tofupalat. Paista hetki. Heitä pannulle sekaan pilkottuja jumboherkkusieniä ja paista kunnes näyttävät hyvältä. Lisää marinadi koko komeudessaan ja kaurakerma + pilkottu kukkakaali ja hieman suolaa. Anna porista hetki kunnes kukkakaali on hieman (mutta vain hieman) pehmennyt. Tarjoile haluamasi lisukkeen kanssa, illalla tämä upposi tuoreen ruisleipäviipaleen kanssa! NAM!!!
meinasi kuva melkein unohtua, joten ei kovin onnistunut |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti