torstai 13. kesäkuuta 2013

Paras Pasta Pitkään aikaan

Tämäkin ohje pohjautuu Glorian Ruokalehden ohjeeseen, huoh. *I sound like a broken record* Mutta kun se (=lehti)  vaan On Niin Hyvä. Enkä edes tilaa koko lehteä.

Anyways, itse söin tätä Parasta Pastaa jatkuvalla syötöllä, tarjosin sitä vieraille Vappuna ja myös Mum's Kickboxing Teamin erittäin skeptisesti suhtautuville lihansyöjille (terkkuja vaan tytöille! :)) kauden päättäjäisissä. Mitä voin sanoa, it was success just waiting to materialize.


Pastaa & persilja-mantelikastiketta 2:lle

- 1 iso paprika (tai pari pienempää eri väristä, tämä ehkä hauskempi)
- pastaa syöjien mukaan (yleensä lasketaan n 75g kuivaa pastaa/hlö, mutta mielestäni sen tulee olla lähempänä 100g/hlö jos tarjolla ei ole muuta kuin tämän tyyppinen kastike TAI jos mukana on miehiä)
- 100g mozzarellaa
- 1 dl kuorittuja manteleita
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 dl oliiviöljyä
- 1,5 dl persiljaa
- isohko kourallinen pinjansiemeniä
- sitruunamehua
- suolaa


  1. lämmitä uuni (grillivastukselle) 225c, pese paprika, poista siemenet ja muut
  2. leikkaa sopivan kokoisiksi paloiksi ja laita ne öljytylle uuninpellille (hups en muistanut öljytä. koskaan) leikkauspuoli alaspäin, eli kuori ylöspäin ;)
  3. paahda kunnes kuori mustuu ja kupruilee, laita paprikat muovipussiin ja anna jäähtyä (talvella helppo heittää partsille/ulos, muista myös alusta sillä neste tulee myös pussin läpi)




4. paahda mantelit ja pinjansiemenet erikseen kuivassa pannussa, siirrä jäähtymään
5. keitä pasta (muista suola)
6. pilko valkosipulit, rouhi mantelit, hienonna persilja ja sekoita öljyn ja suolan kanssa
7. aja sauvasekoittimella aika tasaiseksi
8. poista jäähtyneiden paprikoin kuoret, pilko pienemmiksi paloiksi, pirskottele päälle öljyä, sitruunamehua ja suolaa
9. sekoita pasta, kastike ja paprikat ja koristele mozzarellalla, persiljalla ja pinjansiemenillä (tai tarjoile kaikki erikseen, kuten me vappuna ja päättäjäisissä)


Itse kastike vasemmalla, kasari-kurkut esitti illan "salaattia"



Annokseen meneviä aineksia

Lisukkeiksi sopivat vallan hyvin seuraavat ruotsalaisilta ruokanettisivuilta bongatut (ja jälleen muunnellut)Linssisalaatti ja Avocadokreemi, ohjeet alla.


Linssisalaatti

- 1 prk Go Greenin punaisia linssejä (koska purkkilinssit pysyvät kasassa paremmin kuin itse keitetyt)
- 1 hienonnettu valkosipulinkynsi
- 0,5 tl chiliflakeseja (nämä jätin pois)
- 1 rkl kapriksia (laitoin koko pikkupurkin liemineen kaikkineen)
- 1dl hienonnettua persiljaa
- 1 dl hienonnettua basilikaa tai minttua
- 1 dl raastettua parmesania
- puolikkaan sitruunan mehu
- 0,5 dl oliiviöljyä
- suolaa ja pippuria


Valuta ja huuhtele linssit. Sekoita linssit, valkosipuli, chili, kapris, persilja, minttu/basilika, parmesani, sitruuna ja öljy, mausta suolalla ja pippurilla. Tämä sopii aivan loistavasti yllä olevan pastan kylkeen tai esim halloumisalaatin kanssa!


Avocadokreemi

- 2 avocadoa
- 1 valkosipulinkynsi
- puolikas chili (jätin pois)
- 1 rkl limemehua
- 1 dl maustamatonta, paksua jugurttia
- suolaa, pippuria

Pilko avocadon hedelmäliha ja valkosipuli, sekoita kaikki ainekset ja aja sauvasekoittimella kasaan (jätä kuitenkin joitain klönttejä, paljon hauskempi niin kuin tasainen kreemi).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti