tiistai 25. kesäkuuta 2013

Merirosvomeininkiä - eli miten Juhannusta vietetään





Eräänä yönä sakea sumu laskeutui Päijänteen ylle. Aikaisin seuraavana aamuna sumun ja usvan seasta purjehti esiin pahamaineinen merirosvolaiva The Black Pearl. Kohtalokkaan musiikin saattelemana, Kapteeni Barbossan johtamana, merirosvot nousivat maihin ja vaihtoivat sinivalkolipun Merirosvolippuun (ok, se oli Legon, mut silti). Tämän jälkeen he skåålasivat nolosti skumpalla rommikolpakoilla ja lähtivät rohmuamaan pöydän antimia. Ja mitä herkkuja sieltä löytyikään! Mm hedelmiä, sekä ruis- että kauraleipää ja sämpylöitä, leikkeleitä, juustoja, jugurttia ja marjoja, Smeen paistetut kananmunat, kalaa, tuoremehuja, teetä ja kahvia, skumppaa, kirsikoita ja laku-suklaata - sekä jokaisen itseään kunnioittavan merirosvon suosikki muffinssit!

Rohmua itsellesi ideoita omiin juhliin tästä! Aaarrrrrrrrrrrr!!!!!!



Merirosvo-muffinssit (noin 12 kpl)

3,5 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 dl kermaa
2 kananmunaa
100g sulatettua, jäähdytettyä (suolatonta) voita
1 dl tuorepuristettua appelsiinimehua
200g lakua pieninä paloina (sekoitin Halvan lakumattoa, Fazerin peruslakua ja Pandan lakua)

- sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää loput hyvin sekoittaen. Jaa taikina merirosvo-vuokiin ja paista 200C n 15-20min

kuorrute:

100g pehmeää voita
280g tomusokeria
mustaa elintarvikeväriä (meni koko purkki!!)
2 kpl Dumle laku patukoita

Vatkaa huoneenlämpöinen voi kuohkeaksi. Siivilöi sekaan tomusokeri ja sekoita hyvin. Lisää väriä, sulata dumlepatukat ja sekoita joukkoon. Teen yleensä kuorrutuksen etukäteen, joten se menee Ortexiin ja jääkaappiin odottamaan h-hetkeä. Silloin ok, että kuorrutteesta tulee hieman lötkömpi sillä se kovettuu jääkaapissa. Ensi kerralla laitan tuplamäärän laku-dumlea tai testaan tuleeko mitään jos lisää niiden sijaan lakukastiketta kuorrutteeseen.

Itse suhtauduin erittäin skeptisesti  siihen, että voiko laku sopia muffinsseihin, mutta nyt olen aivan myyty ja söisin näitä vaikka joka päivä ja joka aterialla. TOIMII!


Skip Ohoi!

Hauskan lisän muffinsseihin saa koristelemalla ne merirosvolipuilla tms tai tekemällä valkosuklaasta pääkalloja tai aarrearkkuja - muotteja löytyy mm Bake n Party- kaupasta, joka sijaitsee Helsingin Herttoniemessä. http://www.bakeandparty.com/







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti