tiistai 11. kesäkuuta 2013

"Aamupala on päivän tärkein ateria"

Tätä asiaa jotkut ihmiset ei vaan jostain syystä ymmärrä - ilman AAMIAISTA ei ole elämää. Itse saatan toisinaan jäädä koukkuun samoihin tylsääkin tylsempiin aamupaloihin. Määrittelemättömän ajan jälkeen seinä tulee vastaan, ja seuraavan herkkubrekun pitäisi olla jo pohdittuna ja mielellään tuotettuna.

 

Sain kuin sainkin (hähää) pöllittyä hyvän ystäväni Lenan mysli-ohjeen ja jaan sen luvatta teille kaikille. Pienillä muutoksilla.

"Try it, it's a delicacy, you'll love it!"



Näitä tarvitset:

5dl puurohiutaleita (käytän itse kauraa ja ruista 50/50 tai suoraan neljän viljan hiutaleita)
2dl auringonkukansiemeniä
1dl seesaminsiemeniä
1,5dl pellavansiemeniä
1,5dl pähkinöitä (hasselpähkinöitä, saksanpähkinöitä, maapähkinöitä tai manteleita, mitä kaapista löytyy)
1dl fariinisokeria (tai ruokosokeria tai 0,5dl sokeria ja 0,5dl juoksevaa hunajaa)
1dl rypsiöljyä
1dl vettä

+ jos haluat:
kuivattuja taateleita tai muita hedelmiä 1 dl/iso kourallinen (pilko pienemmiksi)

Tee näin:

- Uuni päälle 175c (kiertoilma)
- Rouhi pähkinät, sekoita kaikki kuivat ainekset kulhossa
- Painele sekaan öljy ja vesi, puristele käsillä hässäkkä yhteen
- Levitä uunipellille ja paista 3-4 krt 9min (ja nyt todellakin se AJASTIN käyttöön!)
- Sekoita aina kellon soidessa, helpoin "pöyhiä" kahdella lusikalla kauttaaltaan :)
- MUISTA KURKATA TILANNETTA VÄLILLÄ, sillä mysli palaa helposti!!
- Anna jäähtyä, sekoita mukaan esim kuivattuja taateleita
- Tarjoile esim maustamattoman jugurtin ja marjojen (tai kirsikoiden) kanssa - NAM!

2 kommenttia:

  1. Slurpsis! Varsinkin gluteenitonta mysliä on vaikea löytää sellaisena kun itse haluaa (aina niitä saamarin rusinoita...), niin mähän voin tehdä sen itse! Melkein kaikkea löytyy kaapeista varmaan jo, ja jos ei niin sovelletaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En tajua miksi rusinoilla pilataan myslit tai pullat. :) Tsemppiä myslintekoon!

      Poista