Joten, tässä jälleen Ruoka Gloriasta napattu hyvänmakuinen ohje viikonloppuun!
Avocado-fetatortillat (4 annosta)
200g fetaa
1 tlk/400/256g kypsiä kikherneitä
1 dl oliveja oman maun mukaan
1 punasipuli
2 tomaattia (tai noin 2 kourallista kirsikkatomaatteja)
2 rkl sitruunan mehua
1 rkl oliiviöljyä
1/4 tl suolaa
1/4 tl pippuria
2 avocadoa
8 tortillaa
- uuni päälle 100c (kiertoilma), irrottele tortillat toisistaan ja kääräise kevyesti alumiinifolioon, anna lämmetä täytteen valmistamisen ajan. (koska yritän käyttää mahd vähän alumiinifoliota, laitoin tortillat suoraan leivinpaperille. = ei toimi. Tortillat kovettuu tyyliin heti. Leivinpaperilla onnistuu jos niitä pitää uunissa vain ihan lyhyen hetken...)
- murenna feta kulhoon, valuta ja huuhtele kikherneet ja lisää sekaan
- puolita oliivit, hienonna punasipuli, viipaloi tomaatit
- yhdistä kaikki nämä ainekset kulhossa
- sekoita sitruunan mehu, öljy, suola ja pippuri toisessa kulhossa
- paloittele avocadon hedelmäliha sitruuna-öljyseokseen
- lisää avocadot kastikkeineen feta-kikhernetäytteen sekaan
- ota tortillat uunista, täytä ne valmiiksi tai tarjoa kaikki nämä erikseen
Täyte käy myös pastan kanssa tai salaattiin, testaa! |
Tällä määrällä täytettä tortillaa ei saa mitenkään rullalle |
**Jos ei halua käyttää purkki-kiksuja, kannattaa kotiin ostaa kuivattuja kiksuja. Liota ja keitä ohjeen mukaan ja pakasta. Pakkasesta näitä on helppo napata ja heittää ruokiin.
** Avocadothan on lähes aina ostaessa liian kovia. Itse hommaan niitä kotiin kypsymään isomman pussin, ja kaikki on syöty
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti