torstai 13. kesäkuuta 2013

Perjantainen herkku-iltapala

Olen todennäköisesti maailman paras itseni palkitsija, etenkin loppuviikosta tiukka ote hellittää. Perjantai-iltaan kuuluu hyvä herkkuruoka ja lasi viiniä tai/JA irtokarkkeja, ilman sitä viikonloppu tuntuu jotenkin tyhjältä ja liian arkiselta. Toisinaan (= eli en juuri koskaan) odotan josko Mies jossain vaiheessa ehdottaisi jotain perjantai-sapuskaa, mutta näin 9v jälkeen nämä kerrat voi edelleen laskea yhdellä kädellä. Ne jotka tietää mistä puhun, varmasti ymmärtävät kun kerron, että olin kovin iloinen meinasin pyörtyä sen yhden kerran kun Mies tuli kotiin ja oli hakenut sushia.

Joten, tässä jälleen Ruoka Gloriasta napattu hyvänmakuinen ohje viikonloppuun!

Avocado-fetatortillat (4 annosta)

200g fetaa
1 tlk/400/256g kypsiä kikherneitä
1 dl oliveja oman maun mukaan
1 punasipuli
2 tomaattia (tai noin 2 kourallista kirsikkatomaatteja)
2 rkl sitruunan mehua
1 rkl oliiviöljyä
1/4 tl suolaa
1/4 tl pippuria
2 avocadoa
8 tortillaa





  • uuni päälle 100c (kiertoilma), irrottele tortillat toisistaan ja kääräise kevyesti alumiinifolioon, anna lämmetä täytteen valmistamisen ajan. (koska yritän käyttää mahd vähän alumiinifoliota, laitoin tortillat suoraan leivinpaperille. = ei toimi. Tortillat kovettuu tyyliin heti. Leivinpaperilla onnistuu jos niitä pitää uunissa vain ihan lyhyen hetken...)
  • murenna feta kulhoon, valuta ja huuhtele kikherneet ja lisää sekaan
  • puolita oliivit, hienonna punasipuli, viipaloi tomaatit
  • yhdistä kaikki nämä ainekset kulhossa
  • sekoita sitruunan mehu, öljy, suola ja pippuri toisessa kulhossa
  • paloittele avocadon hedelmäliha sitruuna-öljyseokseen


    Täyte käy myös pastan kanssa tai salaattiin, testaa!


  • lisää avocadot kastikkeineen feta-kikhernetäytteen sekaan
  • ota tortillat uunista, täytä ne valmiiksi tai tarjoa kaikki nämä erikseen


Tällä määrällä täytettä tortillaa ei saa mitenkään rullalle



**Jos ei halua käyttää purkki-kiksuja, kannattaa kotiin ostaa kuivattuja kiksuja. Liota ja keitä ohjeen mukaan ja pakasta. Pakkasesta näitä on helppo napata ja heittää ruokiin.
** Avocadothan on lähes aina ostaessa liian kovia. Itse hommaan niitä kotiin kypsymään isomman pussin, ja kaikki on syöty

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti