maanantai 17. kesäkuuta 2013

Mökkisafkaa: Välimeren kasvispiirakka

Ei pysty muistamaan mistä tämänkin idean nappasin, mutta suosittelen kaikille - piirakka sopii tosi hyvin pe-illan-mökki-iltapalaksi tai evääksi retkelle. Teen yleensä 2 annosta pohjaa ja soveltaen täytettä, niin saa uunipellillisen piirakkaa isommalle porukalle. Ohje kuuluisi tehdä venhäjauhoista, mutta koska vierastan vehnäjauhojen käyttämistä muussa kuin esim pullataikinassa, vaihdan ne aina muuhun ja lisään kuitua jostain.

Jälleen sama testiraadin nillittäjä valitti pellavansiemenrouheesta, oli kuulemma "liian tumma pohja" ja "not so good". Suurin osa raadista oli kuitenkin päinvastaista mieltä, joten en jättäisi edelleenkään näitä lisäkuituja pois.


Välimeren kasvispiirakka:

Pohja:
200g voita
5 dl spelttijauhoja (korvaa osa pellavansiemenrouheella, jos haluat)
0,5 dl kylmää vettä

Täyte:
Rucolaa (ruukku tai paketti)
1 prk/ptk fetaa (käytän yleensä Patrosta)
1 prk latva-artisokkaa
0,5 dl aurinkokuivattuja tomaatteja (ostan aina valmiiksi pilkotut, helpompi käyttää)
150g juustoraastetta
1 prk smetanaa/creme fraichea
3 munaa
0,5 dl pinjansiemeniä

Pinnalle:
1 rs kirsikkatomaatteja
rucolaa


  • nypi pehmeä voi jauhojen sekaan, lisää lopuksi vesi, sekoita nopeasti taikinaksi
  • taputtele taikina uunipellille leivinpaperin päälle ja tee reunat jotta täyte pysyisi piirakan päällä
  • huuhdo ja kuivaa rucola, hienonna osa ja levitä pohjalle
  • murustele feta pohjalle, levitä päälle aurinkokuivatut tomaatit
  • pilko artisokat, levitä pohjalle



  • ripottele päälle juustoraaste
  • sekoita smetana ja munat, kaada seos täytteen päälle
  • ripottele pinnalle pinjansiemenet

    Näin käy kun aliarvioit täytteen määrän. Ratkaisu: kaada päälle kermaa...

  • paista 200C noin 35min (etenkin jos teet pellillisen)

Ehkä vähän tylsähkön näköinen ilman koristelua...

  • koristele rucolalla ja pilkotuilla kirsikkatomaateilla


Valmis!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti