tiistai 25. kesäkuuta 2013

Jäderaati kokoontuuOlen tavallaan ottanut asiakseni syödä läpi kauppojen jäde-laarit ja raportoida makuelämyksistäni täällä - olenhan Asiantuntija. Jäätelöitä rankkaan täysin mielivaltaisesti ja oman makuni mukaan. Tähtimäärä kertoo, onko tuote Rautaa vai Roskaa:

***** Jumalten eliksiiriä, täydellinen makuelämys, vaarana koukuttautuminen
**** Todella hyvää jäätelöä, tätähän söisi vaikka päivittäin
*** Ihan ok perusjäätelöä, käy jos laarista ei löydy omaa suosikkia tai muuta hyvää
** Mikä pettymys, tän jäden suunnitellut on täys-amatööri ja mitä se niinku kelas?
* No tää ei kyl oo sit niinku mistään kotosin, ihan hirveet skeidaa


                                     ******************************************

Nythän tässä on käynyt niin nolosti, että koko sosiaalinen media on tukossa tämän uuden tulokkaan hehkutuksesta ja olen aivan myöhässä omien testieni kanssa. Haluan nyt kuitenkin lisätä tähän joukkoon oman hehkutukseni, sillä tämä uusi tuote on NIIN sen kaiken hehkutuksen ansainnut. Miksi en itse tajunnut alkaa tekemään jäätelöä? ;)

Eilen tuli hieman reippailtua ja koska mua ehkä kans vähä väsytti, olin mielestäni niiin ansainnut "jotain kivaa". Otin siis testiin 3 Kaverin Jäätelön. Enää ei sitten tarvitsekaan muuta ostaa. :) Olen aivan myyty. Leipuri-Kondiittori osallistui maisteluun, mutta mitään päräyttävää arviota häneltä ei irronnut, hymisteli vaan ja nyökkäili, ihan jees...

Omaan makuun jäätelöt olivat aika paljon enemmän kuin jees ja siitä syystä niitä makuja pitää hehkuttaa yhdessä ja erikseen. Kaikkia kolmea makua yhdisti se, että ne todella maistuivat sille mille pitikin. Eli mustikka-kardemumma maistui todellakin mustikalle - ja kardemummalle. Ensin vierastin ajatusta sekoittaa mustikka ja kardemumma, mutta sehän oli tavallaan kuin mustikkapiirakkaa olisi syönyt. Mutta ah, niin paljon parempaa. Maku on kermainen ja suussa sulava, maut tulevat hyvin esiin erikseen ja sopivat hienosti yhteen. Tämä on suorastaan nerokas jäätelö.
Toinen yhdistävä tekijä on jäätelön kermaisuus, eli maku on kermainen ja koostumus pehmeä. Vadelma-valkosuklaa maistui kirpeähkölle vadelmalle, jota taas itse jäätelö ja seassa olleet valkosuklaahiput kaikessa makeudessaan tasoittivat. Aivan mahtava yhdistelmä, jos haluat makeaa, osta tämä! Vaikkei valkosuklaa olisikaan suosikkisi, tämä yhdistelmä toimii.


Mansikka-vaniljasta tuli yllättäen oma suosikki (tosin jos maistaisin tänään uudelleen, pitäisin tod näk jostain toisesta enemmän - niin hyviä nämä ovat!!). Maku on todella kesäinen, aivan kuin söisit vaniljajäätelöä tuoreilla mansikoilla - onko tämän kesäisempää makua olemassa? Maku kermainen, koostumus pehmeä ja suussa sulava, what can I say? Pure geniousness in all its simplicity!

Jos äijien tavoitteena on tehdä erinomaista jäätelöä puhtaista ja raikkaista, lähellä tuotetuista raaka-aineista, heidän käyttämä maito ja kerma tulevat kotimaisilta tiloilta ja marjat ovat poimittu kotimaan metsistä tai kotimaisilta marjatiloilta - niin onko tähän enää lisättävää tällaisella Ruokapiiri-aktiivilla? Eipä enää tarvitse ostaa B&J supermakeita jädejä, kun meillä on näin mahtavaa lähijädeä. Olisin valmis maksamaan tästä jopa enemmän, niin hyvällä asialla ollaan. Itse aion ainakin jatkossa laittaa huomattavan osan liksastani tähän jumalten eliksiiriin.

Kaikki kolme makua saavat minulta VIISI (5) tähteä: ***** !

Eli SUURKIITOS Heikki, Ilkka ja Sauli - olette pelastaaneet kotimaisen jäätelötarjonnan!!!

1 kommentti:

  1. En ole koskaan kuullutkaan kolmesta kaverista, pitääpä tutustua.

    Oletko maistanut Isontuvan jäätelöitä? Aivan mahtavia ja ihan hulluna erilaisia. Ei niitä ihan joka kulmalta löydy, mutta yllättävän paljon myyntipisteitä.
    Itse suunnittelin vielä kesän aikana reissua ihan sinne pääkallopaikalle.

    VastaaPoista