No johan sitä ehdittiin sellaiset 10v odottaa.
Kirjoittelin vaikka minne, jätin palautetta, pyysin, rukoilin ja vaadin - mutta Suomeen EI MISSÄÄÄÄÄN NIMESSÄ saanut sitä helvetin quornia. Koska joku
Mitä tämä ihme Quorn sitten on? Se on sieniproteiinista tehty (täydellinen!) lihankorvike vegeille ja se taipuu moneen. Omasta mielestä paljon paremman makuista kuin esim soija-versiot (kuten Hälsans Kökin jutut). Paistettuna ns "rouhe" näyttää aika lailla samalta kuin paistettu jauheliha. Kananmunalle allerginen ystäväni huomasi, ettei pysty tätä syömään, joten muna-allergikot, unohtakaa tämä postaus!!
Wikipedia osaa paljon paremmin:
Quorn on Fusarium veneratum -punahomeesta valmistetun, lihan korvikkeeksi tarkoitetun sieniproteiinivalmisteen tuotemerkki. Quornin keksijä on tohtori Gerald Solomon.[1]
Quornin valmistusprosessissa sienen ravintona on tärkkelys. Quorniin lisätään sideaineeksi munanvalkuaista, joten se ei sovi vegaaniseen ruokavalioon. Yhdysvaltalainen Center for Science in the Public Interest (CSPI) on epäillyt Quornin aiheuttavan sitä syöville voimakkaita allergisia reaktioita.[1] Quornista valmistettuja tuotteita on ollut Suomessa myynnissä syksystä 2012 lähtien.[1][3] Sen kilpailijana pidetään soijapavusta valmistettua TVP:tä (texturized vegetable protein).[1]
Käytän quornia aika useasti, joten oli paikallaan ilmoitella tästä jo tässä vaiheessa ja korkata tämä "Ode to..."-sarja! Suosittelen TODELLA lämpimästi kaikille!!! http://www.quorn.fi/
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti